Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Review: Split tape A Million Squeeks Will Do You No Harm/Tarantino

Review: Split tape A Million Squeeks Will Do You No Harm/Tarantino
Guido Segers

Review Overview

Score
7
7

Contrasterend

Raar maar lekker met snoeiende hardcore en wazige electronica

Wij houden wel van gekke releases en die van Barreuh zijn altijd bijzonder interessant. Zo ging geluidswizard Mike Dobber a.k.a. A Million Squeeks Will Do You No Harm de uitdaging aan om samen met Tarantino een cassette te maken. Waarom? Omdat het kan eigenlijk.

Tarantino komt niet uit Eindhoven maar met Breda blijven de Brabantse roots intact van deze release. De hardcore band deelde het podium al met Dobber, maar dan in de vorm van Zalm, een cybergrindpunk projectje. De band speelt rauwe hardcore en wil vooral zo veel mogelijk shows spelen in vieze zaaltjes.

Die wens moet zeker in vervulling gaan met nummers, zoals het viertal dat de band op deze plaat aan de luisteraar biedt. In nog geen zes minuten beukt de band door deze nummers heen, die daarmee het meest doen denken als de vroege hardcore scene. Misschien een beetje Thrash Talk met dat zelfde niveau van destructieve furie. Bijtende, vurige barrages vliegen voorbij en dan is de plaat alweer afgelopen.

Gelukkig kun je een cassette dan omdraaien en luisteren naar de andere zijde, maar die is helemaal anders. De A Million Squeeks Will Do You No Harm heeft namelijk maar één liedje te bieden. Dat is weer eens een volle bak samples, noise en zulks.

Een aanzwellende drone opent het feest, maar slaat dan om naar ene knarsend, onsamenhangend stuk noise met samples die er door heen sijpelen. Het is alsof je aan een oude radio aan het draaien bent, maar dan net wat luider en intenser. De golvende effecten in het geluid geven de illusie van en beat. Het nummer vertelt het verhaal van frustratie omwille van de pakketdiensten, of je dat terughoort is even aan jou. Een kalme synth blaast ineens alle ruis weg en brengt weer kalmte na een 5 minuten durende razernij. Het is goed, volgende keer komt mijn pakje gewoon aan.

Weer lekkers van Barreuh, maar het schijnt dat de samenwerking misschien niet éénmalig zal blijven. We zijn benieuwd.