Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Avant.wav introductie: Smithsfoodgroup DIY

Avant.wav introductie: Smithsfoodgroup DIY
Guido Segers

Op 7 mei vindt Avant.Wav plaats in het Stroomhuis en TAC. Avant.Wav wordt georganiseerd door vier labels die spannende en avontuurlijke muziek uitbrengen.

De komende periode zoemen we wat verder in achter de drijvende krachten van deze labels. Smithsfoodgroup DIY is daar één van, niet te verwarren met de zoutjesfabrikant, waar we graag wat meer van wilden weten. Lees dus hier verder in onze reeks opwarmers voor Avant.wav.

Smithsfoodgroup DIY

Wie zijn jullie?
Wij zijn Jeffrey en Maartje, het team achter Smithsfoodgroup DIY. We runnen het label vanuit Maartje’s zolderkamer en zijn daarom tegenwoordig gevestigd in Hoofddorp. De meeste van de shows die we organiseren vinden plaats in Utrecht of Capelle aan den IJssel, nabij Rotterdam.”

Hoe is jullie label ontstaan en wat is de visie achter het label?
Smithsfoodgroup DIY (SFG) is een kleine vijf jaar terug ontstaan, toen een band waar wij twee en Marcel, een gezamelijke vriend, fan van waren, een show nodig had in Nederland. We hebben Run, Walk! (UK) toen een concert kunnen bieden in Amsterdam. Dit beviel ons alle drie, dus zijn we meer concerten gaan booken.”

Maartje is het uiteindelijke label drie jaar geleden begonnen met de tape release van Pariso (UK)’s tweede album, ‘Consanguinity’. Als label houden we zo min mogelijk vast aan hokjes rondom harde muziek en doen we eigenlijk precies waar we zin in hebben. Boeken en uitbrengen waar we zelf naar luisteren. Daarnaast proberen we een gezamenlijke visie uit te dragen: er is binnen de scene zoals wij hem zien geen ruimte voor macho gedrag of discriminatie.”

Wat is jullie specialiteit?
Harde muziek voor zachte mensen!

Waar zijn jullie bekend van?
Shows voor Britse hardcore bands in Nederland, tape releases voor a.o. Pariso, Employed To Serve, Old Skin en Svalbard, nieuwe lichting moderne harde bands, zoals Atlas (BE), Dock 83, Wreckage, Artemis (UK), Scared of Everything (UK) en 2 Years To Apocalypse en juist wat meer de ouderwets raggen hoek in met Rites, Run Like hell en Gewoon Fucking Raggen. Onze diversiteit is ons handelsmerk.”

Vinyl, cd, digitaal of cassette (en waarom)?
Alle vier. We zijn begonnen met tapes, verzorgen af en toe digitaal, doen CD’s voor specifieke bands waar het goed bij past en zijn sinds kort steady genoeg om ook vinyl op te pikken. Momenteel staan er hoofdzakelijk vinyl releases gepland.”

Wat brengen jullie naar Avant.Wav?
Gewoon Fucking Raggen en Rites uit onze eigen stal, uit Engeland komen Group Of Man en PIJN over. Voor GFR hebben we begin dit jaar een album op vinyl uitgebracht en de Schiedamse band doet het erg lekker in Nederland. Met Rites zijn twee tape releases gedaan en daarvoor staat hopelijk nog meer op stapel, super sympathieke band die het goed zal doen bij fans van snelle punkrock. Group Of Man bestaat uit (ex-)leden van Hang The Bastard, Pariso en MINE maar brengt iets meer souplesse dan vorige projecten, PIJN is de nieuwe band van Old Skin’s Joe en gaat snoeihard verrassen. Een paar van de minst bekende bands dus, in feite.”

Wat moeten mensen nog meer gaan zien op Avant.Wav?
Crywank is persoonlijk favoriet, denk dat Svarvit ook absoluut niet te missen is. En de bingo!”

Waarom moeten we jullie in de gaten houden (in de toekomst)?
We hebben niet minder dan tien releases geplant staan, dat alleen is al genoeg om af en toe even terug te checken op onze facebook. Fit For The Bleeding, Artemis (UK) en God Mother (SE) doen samen een split, Run Like Hell is tracks aan het opnemen, Atlas (BE)’s debuut album komt er aan, Duitse bands Bait en Deadnotes komen met nieuwe albums, Scared Of Everything gaat op de tape, 2 Years To Apocalypse neemt op voor begin 2017, een nieuwe EP voor Cavalcades uit Schotland volgt binnenkort en met Ithaca (UK) kijken we naar een Europese tour release voor hun ‘Trespassers’ EP.

Bezoek de shop van Smithsfoodgroup DIY en like ze even op Facebook.

Heb jij al tickets voor Avant.wav? Je kunt ze hier aanschaffen voor € 10,-.
Meldt je ook even aan voor het Facebook event en nodig gelijk je vrienden uit.
Dus, 7 mei 2016. Avant.Wav

gom