Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Moddervette zomer programmering voor Dynamo

Dynamo
Reno van der Looij

We kunnen het even niet nalaten om je te wijzen op een reeks aan dikke boekingen die Dynamo recentelijk heeft weten vast te leggen. En dan hebben we het niets eens over Dynamo Metal Fest. Het podium aan het Catharinaplein heeft namelijk een aantal zeer mooie acts binnen weten te halen in de diverse hardere punk, rock, hardcore en metal genres.

Onlangs maakte we al melding van het hardcore matinee met Madball en de unieke gelegenheid om Trivium in de intieme van de Dynamo zaal te beleven. Hieronder vind je een overzicht van recentelijke boekingen met tips van onze redactie. Met onder andere Silverstein, Terror en Delain wordt een heet zomertje in Dynamo.

Delain – zaterdag 21 mei

Delain is inmiddels geen onbekende meer bij Dynamo en stond er al vaker met een clubshow op de agenda. Deze show is ook al wat langer bekend, maar voor de liefhebbers van female-fronted symfonische metal niet te missen. Support act The End of the Dream is ook geen onbekende in Eindhoven aangezien ze op het FemMe festival in de Effenaar stonden afgelopen jaar.

Facebook event | Tickets | Aanvang 19.30

 

Trivium – maandag 13 juni

Een grote jongen uit de metal-scene! Niemand minder dan de Amerikanen van Trivium zullen op maandagavond 13 juni op de planken van de Eindhovense Dynamo zaal staan. We raden je aan om op te schieten met het scoren van een kaartje. Een show in deze intieme setting is aardig uniek voor een band van dit formaat. Hier wordt ook nog een support act later aan toegevoegd.

Facebook event | Tickets EUR 16,00 | Aanvang 20.15

 

Madball – zondag 10 juli

hardcore legende Madball komt samen met No Turning Back naar Eindhoven voor een dikke zondagmiddag matinee show op 10 juli aanstaande. Madball tourt momenteel nog altijd met ‘Hardcore Lives’ (2014) als laatste release in de achterzak, het alweer 8e studioalbum sinds de classic ‘Set it Off’ uit 1994. Naast deze twee grootheden binnen de hedendaagse hardcore zijn ook Maniac Forces en het eigen Eindhovense Dawn of Mankind aan de line-up toegevoegd voor een dampende namiddag/avond in Dynamo.

Facebook event | tickets EUR 17,50 | Aanvang 15.30

 

Silverstein – zondag 3 juli

De echte post-hardcore fans moeten nu goed opletten, want Silvertstein komt eindelijk naar Dynamo! De 5-koppige post-hardcore band uit Burlington, Canada kan je simpelweg de laatste 15 jaar niet gemist hebben. Met acht studioalbums op zak, heeft deze band de afgelopen jaren al meer dan een miljoen platen verkocht. Met hun mix van screamo, hardcore, punk en pop gaat SILVERSTEIN Dynamo op zijn grondvesten laten trillen.

Facebook event | Tickets | EUR 17,50 | Aanvang 19.45

 

Terror & Comback Kid – donderdag 25 augustus

Nog zo’n grote naam in de wereld van de hardcore: Terror! Terror komt zo eens in de 2 jaar richting Dynamo, en is een typische band die niet te betrappen is op een slechte clubshow. Bovendien nemen ze dit keer ook nog eens een hele dikke support, zeg maar liever ‘special guest’ mee in de vorm van Comeback Kid.

Facebook event | Tickets | EUR 17,50 | Aanvang 19.45

 

Anti-Flag – dinsdag 21 juni

De punkers van Anti-flag komen Dynamo voorzien van de officiële pre-party van Jera on Air. De Amerikaanse punkrock band en staan bekend om hun teksten over politiek, anti-imperialisme, mensenrechten en oorlog, maar vooral om de energieke live-shows.

Facebook event | Tickets | EUR 17,50 

 

Dynamo Basement Shows

Naast deze shows die allemaal in de grote zaal van het poppodium plaatsvinden, hebben we ook nog een aantal acts die de basement gaan verbouwen. Wat dacht je van de punkers van The Real Mckenzies op 6 juli of de Britse alternatieve rock band Deaf Havanna op 22 mei. Zelfs Japanse all-girl  powermetal is ze bij Dynamo niet te gek tijdens ‘Japan Attacks‘ met Bridear op 24 mei. Ben je meer van het brutere extreme metalgeweld dan is Cattle Decapitation wellicht op 25 juni jouw ding. Blijf op de hoogte van alle shows en bijbehorende data via onze eigen Eindhoven Rockcity concertagenda.