Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity op Koningsdag; waar moet de rocker wezen?

Willem
Reno van der Looij

Eindhoven is met Koningsdag, na Amsterdam, de drukst bezochte stad van Nederland. Traditiegetrouw worden er in heel de stad veel evenement georganiseerd met een grote diversiteit. Het belooft een feest voor jong en oud te worden op woensdag 27 april aanstaande.

Heb je nu geen zin in de traditionele eindeloze vrijmarkten, standaard Nederlandstalige artiesten, stampende house- en dance DJ’s, of andere massale feesten, dan hebben we een kort overzichtje voor je gemaakt waar je ook voor het nodige alternatieve gitaarvertier terecht kunt.

Klokrock Orange – Strijp S

Met stip op nummer 1 is dat natuurlijk Klokrock Orange. Het programma van het jaarlijks terugkerende Koningsdagfestival Klok Rock Orange op woensdag 27 april op Strijp-S in Eindhoven is inmiddels compleet en razend interessant voor de liefhebbers van het hardere werk. Van 13.00- 23.00 uur spelen er maar liefst 17 bands op twee podia.

Op het grote overdekte hoofdpodium trapt Tsar Bompa om 13.00 uur af waarna het vervolgens de beurt is aan Grim Tim, Bang Bang Bazooka, Heretic, Death Alley, Fleddy Melculy, Mozes and the Firstborn en afsluiter Navarone. Net als de vijf voorgaande edities is het festival ook dit jaar weer gratis toegankelijk. Op het gloednieuwe Eurosjopper stage staan onder andere An Illusion, Reptilians, Prinz Klauz, Dada’s Troost, Them Filthy Robots en Agitator.

Hier de link naar het Facebook evenement.

klok rock orange

Koningsfeest – Wilhelminaplein

Koningsnacht zou koningsnacht niet zijn zonder het live-programma op het Wilhelminaplein. Om 20 uur bijt Betty Blue de spits af met hun aanstekelijke covers van artiesten als Elvis Costello, The Rollling Stones en Joe Cocker. Om 22.00 uur speelt House of Rock, eveneens een Eindhovense coverband.

Het muziekprogramma op Koningsdag begint op 12.00uur met een Open Podium, dus neem je gitaar, viool of panfluit vooral mee want dikke kans dat ook jij een keer kunt stralen op ons buitenpodium. Daarna volgen de Eindhovense bands Liberty Street, Blue Gum Tree, GetBack2 & Friends en als afsluiter niks minder dan Eighty Eight.

Hier de link naar het Facebook evenement.

Blue Collar Royal – Strijp S

De eerste etage van de parkeergarage tegenover het Blue Collar hotel wordt omgetoverd tot een prachtig podium met het terras als “urban amfitheater”! Er is voor ieder wat wils, live muziek, een lekker koud biertje van de buitenbar, een BBQ met heerlijke burgers en ribs en activiteiten voor de allerkleinsten zodat ook papa en mama rustig kunnen genieten. Met bands als The Bohemian Betyars, Kid Calloway en Bertus Borgers & The Young Retro’s is de aanwezige muzikale kwaliteit meer dan in orde.

Hier de link naar het Facebook evenement.

bluecollarroyal

De Bergen Oranje – Kleine Berg

Koningsdag in ‘De Bergen’, één van de meest gezellige plekjes van de dag. De Kleine Berg is afgesloten voor verkeer vanaf 10.00 tot 22.00 uur. Gedurende de hele dag kunnen bezoekers struinen langs de kramen, wat eten en drinken op de vele terrassen, en genieten van de muziek en gezelligheid. Er spelen verschillende bands in den straat en de ondernemers van De Bergen zorgen voor lekkere hapjes en drankjes op hun (hopelijk) zonnige terrassen.

Kingsday – NRE terrein

Dit feestje begint om 12 uur ’s middags op het NRE Terrein aan de Nachtegaallaan. Een Koningsdag vol Jazz & Soul Music met DJ, Live bands en ‘Open podium’ voor lokaal talent. Heerlijk eten & drinken uit regionale en internationale keukens, Vrijmarkt, Kunstmarkt en voor kinderen voetbaltoernooi (13u), knikkeren, BMX race, springkussen en schminken.

Hier de link naar het Facebook evenement.

Letlive. – Dynamo

Niet op Koningsdag, maar de avond ervoor speelt Letlive. in Dynamo. Wellicht een van de beste ‘live-performing-bands’ van dit moment. De show zou in de basement plaatsvinden, maar is vanwege succesvolle voorverkoop verplaatst naar de mainstage van Dynamo. Als support acts noteren we Muncie Girls en Youth Man.

Hier de link naar het Facebook evenement.

BZB en The Wetnecks – Altstadt

De koningen van de flauwekulrock Band Zonder Banaan staan samen met support van The Wetnecks in de Altstadt op Koningsdag. Helemaal gratis bovendien! Geen massaal feest meer op Stratumseind, dus de kroegen zijn op Koningsdag dus weer vóór iedereen en ván iedereen. Aanvang 14.30uur. Overigens melden we ook graag even dat op Koningsnacht Mark Foggo met een portie ska, rockabilly, pop en rock in diezelfde Altstadt staat!

Hier de link naar het Facebook evenement.