Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

Goatess zet intieme show om naar eigen hand @ Cacoafabriek

Goatess zet intieme show om naar eigen hand @ Cacoafabriek
Redactie

De zaal is angstvallig leeg, op deze woensdagavond in de Helmondse Cacaofabriek. Hoewel er natuurlijk verschillende argumenten aan te voeren zijn zoals de dag en de relatieve onbekendheid van Goatess in deze omstreken, zal ook het achterwege blijven van degelijke promotie buiten de eigen gemeente en facebookpagina hier een aandeel in hebben gespeeld.

Tekst: Tim Baselmans | Foto: Dave van Hout

Hieruit spreekt misschien toch een beetje de onervarenheid van de zaal ten opzichte van het neerzetten van de wat minder doorsnee showcases. Ondanks de leegte van de zaal zetten de mensen van de techniek gelukkig een goede show neer en zijn het licht en geluid dik in orde, waarvoor complimenten aan de heren professionals.

goatess3

Goatess zelf laat zich ook niet uit het veld slaan door het lage aantal bezoekers en zet een prettig stevige show neer. De muzikanten werpen met een moeiteloos ogende losheid de logge doch swingende riffs de zaal in, een geluid neerzettend wat het beste te omschrijven is als Sabbath meets Desert Sessions op de naweeën van een prettige acidtrip.

Afwisselend worden er nummers van zowel de eerste plaat, getiteld ‘Goatess’, als het deze maand uitgebrachte ‘Purgatory Under New Management’ ten gehore gebracht. Een groovende, muzikaal zware eenheid van drummer Kenta, gitarist Niklas en bassist Peter met daaroverheen de karakteristieke zang van Christian „Chritus“ Linderson (Count RavenSaint VitusTerra Firma en Lord Vicar); het geheel klopt. Het is een prettige samensmelting van muzikanten die ook in mindere omstandigheden een goede show kunnen neerzetten.

goatess4

Bij vlagen lijkt het er op dat zanger Chritus de vorige avond íets te veel gegeven heeft waardoor zijn stem af en toe breekt tijdens de wat uitdagendere uithalen, maar dit mag de luisterpret niet drukken. De heren nemen zelfs de moeite om na een korte break nog een klein half uurtje aan toegiften te spelen, daarmee het eigen speelplezier nogmaals benadrukkend.

goatess5

goatess2