Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 mei 2024

Scroll to top

Top

Avant.wav introduceert: Smikkelbaard

Avant.wav introduceert: Smikkelbaard
Guido Segers

Op 7 mei vindt Avant.Wav plaats in het Stroomhuis en TAC. Avant.Wav wordt georganiseerd door vier labels die spannende en avontuurlijke muziek uitbrengen, waaronder ook Smikkelbaard.

De komende periode zoemen we wat verder in achter de drijvende krachten van deze labels. Smikkelbaard is daar één van, bovendien met één van de leukste namen. Ken jij labels met vettere namen dan Smikkelbaard? Precies, lees dus hier verder in onze reeks opwarmers voor Avant.wav.

Smikkelbaard

logo-smikkelbaard

Wie zijn jullie? 
Smikkelbaard bestaat uit Richard Foster en Marcel van Schooten en we zijn gevestigd in Leiden

Hoe is jullie label ontstaan en wat is de visie achter het label?
Smikkelbaard is ontstaan in een van de Leidse kroegen. Een label bedoeld om bevriende muzikanten  een schop onder de kont te geven. We brengen onze releases alleen uit via online diensten (naast  bandcamp ook spotify/itunes). We geven de voorkeur aan een ep release zodat de band snel een release kan doen en daarna de volgende stap kan maken.

Wat is jullie specialiteit?
Dat we eigenlijk niks uit brengen waar we niet 100% achter staan en gemaakt door mensen waar we ook prima een avond mee in de kroeg willen zitten. Muzikaal gezien zijn het dingen waar Richard en ikzelf enthousiast van worden. Artiesten die we ook op een van de avonden die we organiseren zou neerzetten. Het is vaak wel artiesten met een afwijkend geluid. Niet de strak gepolijste popsterren maar de iets rauwe sound.

Waar zijn jullie bekend van?
Hopelijk van een van onze 60 releases 🙂 Denk aan de EP van Doo Run Run, God is de Liefde van The Avonden, onze Sinterklaas plaat maar ook een artiest als Chlorine en het digitaal heruitbrengen van de oude Plurex 7”

Vinyl, cd, digitaal of cassette (en waarom)?
Digitaal! Waarom? Ik heb op zich genoeg spullen thuis en ik vind een doos met vinyl heel tof maar dan liever niet van dezelfde artiest. Platen uitbrengen op vinyl, cd of cassette is echt heel tof maar dat is niet ons idee. De releases die wij doen willen we liefst binnen paar dagen eruit doen. We verzinnen een plan en binnen een week moet het staan en eruit. Betekend niet dat we onze releases zijn als fast-food (ondanks de vele Febo verwijzingen in de promo teksten). We zijn echt heel trots op wat we hebben gedaan alleen is in onze ogen digitaal daar perfect voor. Mochten we ook bakken met geld verdienen dan worden het misschien uit nog eens deluxe 180 grams vinyl releases.

Wat brengen jullie naar Avant.Wav?
Bands & Bingo! We brengen de heren van KIEFF, volgens de geruchten de beste band van de wereld. Jonge honden die met echo/delay hun rauwe rock op de mensheid los laten. Ook Danielle Liebeskind die zich in een hele andere experimentele hoek bevind. Een collectief uit Nijmegen die je zal verbazen met een toffe collage van geluiden die laag op laag naar je toe komen. Martijn Comes zal er ook zijn en die gaat je iets rustiger te lijf met zijn soundscapes. Tenslotte ook nog Bingo want ondanks het suffe karakter wil iedereen toch gewoon bingo spelen en prijzen winnen? Ja toch?

Wat moeten mensen nog meer gaan zien op Avant.Wav?
“Je vrienden” moet je gaan zien en als ze nog geen kaartje hebben moet je ze overtuigen dat ze die moeten kopen. Want dan kan je samen biertjes drinken en bandjes kijken van 4 verschillende labels van hardcore tot freaky noise. Ik wil in ieder geval Gewoon Fucking Raggen, Yoch, Tsar Bompa en Pijn zien.

Waarom moeten we jullie in de gaten houden (in de toekomst)?
Je moet helemaal niks natuurlijk maar ik moet zeggen dat ik ook nog geen flauw idee heb wat we volgende maand gaan uitbrengen. We hebben nog plannen genoeg en de kans is groot dat daarvoor nog veel betere plannen voor in de plaats komen. Wie weet ben jij (de lezer) nu wel iets heel tofs aan het maken en ga je dat naar ons sturen. Kijk op onze facebook en luister naar onze komende SmikkelCast dan weet je wat we in de komende weken gaan doen. Tot bij Avant.wav in ieder geval.

Je kunt Smikkelbaard hier je like geven op Facebook.

Heb jij al tickets voor Avant.wav? Je kunt ze hier aanschaffen voor € 10,-.
Meldt je ook even aan voor het Facebook event en nodig gelijk je vrienden uit.
Dus, 7 mei 2016. Avant.Wav