Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Drive Like Maria @ Cafe Wilhelmina

Drive Like Maria
Redactie

Drive Like Maria doet een rondje langs wat kleinere, intiemere zalen om het eerste deel van het drieluik ‘Creator, Preserver, Destroyer’ aan het publiek voor te stellen en de nieuwe bassist Maarten van Damme in te werken, en doet daarbij vanavond Wilhelmina aan het gelijknamige plein in Eindhoven aan. De show is al op voorhand uitverkocht, waardoor het al ruim voor aanvang gezellig druk is. Als de band het podium op stapt is het stampvol en broeierig warm.

Tekst: Mattijs Kropff | Foto’s: Willem Wouterse (site)

De band schiet uit de startblokken met ‘Nighthawk’ van de al genoemde nieuwe Creator EP en de underground hit ‘I’m On A Train’ van debuutalbum ‘Elmwood’. Men moet vanavond de eigen geluidsman wegens ziekte missen, maar desondanks valt direct op hoe goed het geluid is, wat natuurlijk niet verwonderlijk is aangezien de ervaren rot Theo van Rock op dat gebied de honneurs waarneemt.

Drive Like Maria

Hoewel de band geen echte Eindhovenaren in de line-up heeft, is er wel een directe link met de stad doordat drummer Bram van den Berg en de al genoemde Maarten van Damme beiden bij Pop-Ei lesgeven aan het Rockcity Instituut. Het is tekenend voor het hoge niveau van de bandleden want ook de Belgische helft van de band, de oudgedienden Bjorn Awouters en Nitzan Hoffman hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdiend. De ervaring en professionaliteit spatten er dan ook van af, zonder dat het ook maar een moment ten koste gaat van de spontaniteit.

Het lang uitgesponnen intro van Talk To Me spreekt wat dat betreft boekdelen, er wordt rustig opgebouwd en op geweldige wijze naar het begin van de rest van het nummer toegewerkt. Het midden van de set bestaat uit de vier prijs nummers van de titelloze tweede plaat, met naast The Dog Died Rough, Boomerang en Ghostrider een schitterende versie van Where The Brokenhearted Go dat door zanger/gitarist Bjorn Awouters in een uitgeklede versie (het nummer, niet de zanger) solo ten gehore gebracht wordt.

Drive Like Maria

Na Tiny Terror, eveneens van de nieuwe EP, waarmee alle vier de nieuwe nummers zijn gespeeld, zit de reguliere set er op. Omdat de band het (naar eigen zeggen) niet ziet zitten om het podium kortstondig te moeten verruilen voor het voorraadhok vol lege kratten, blijft men gewoon staan en gaan we verder met het absolute hoogtepunt van de set, een lange versie van Black Horses, waarbij alle remmen los gaan. Na de twee oudjes King Of My Town en So, beiden van het debuut, zit het er op en krijgt de band het applaus waar men meer dan recht op heeft.

De keuze om met dit tourtje kleinere zalen aan te doen blijkt een goeie te zijn geweest aangezien alle shows uitverkocht waren en men in deze setting rustig weer op stoom is kunnen komen. Nu is het zaak om door te stoten naar de grotere zalen en flink wat festivals aan te doen, de band
is er absoluut klaar voor.

De volledige set foto’s van Willem Wouterse vind je hier.

DLM3

Drive Like Maria