Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Avant.wav introduceert: Barreuh

Avant.wav introduceert: Barreuh
Guido Segers

Het is bijna zover, op 7 mei organiseren vier labels een vet feestje in het TAC en Stroomhuis met avontuurlijke muziek op Avant.wav. Ook uit Eindhoven doet een label mee, namelijk het warse Barreuh Records.

Ben je wel eens naar een label night geweest van Barreuh? Dat is namelijk altijd een ervaring. Het label doet graag cassette’s, maar ook wasknijpers en ander raars. Tijd om eens nader kennnis te maken.

Barreuh RecordsIMG_3318

Wie zijn jullie? 
Barreuh records is een Eindhovens label met haar roots in de experimentele muziek. In 2013 opgericht door Mike Dobber, Lars Leeuw en Lilia Scheerder.

Hoe is jullie label ontstaan en wat is de visie achter het label?
Alle drie zijn we al langere tijd bezig met muziek. Ik geloof dat ik (Mike) graag iets uit wilde brengen, omdat er tijdens shows van mijn band A Million Squeeks Will Do You No Harm vraag naar was. Omdat ik eigenlijk geen label wilde gaan zoeken, heb ik Lars en Lilia gevraagd er eentje samen op te richten.

Wat is jullie specialiteit?
Ik (Mike) denk onze drive om nieuwe muziek uit te brengen, ongeacht of het hip en trendy is.

Waar zijn jullie bekend van?
Echt bekend zijn we natuurlijk niet. Wel brachten we in het verleden releases uit van bands die inmiddels iets bekender aan het worden zijn; MNHM(Mannheim), Fake Billy & The False ProphetsBert Scholten, Woody om er een paar te noemen. En we hebben uiteraard onze eigen muzikale projecten (Antoine Panache door Lilia, LL door Lars en A Million Squeeks Will Do You No Harm door Mike).

Vinyl, cd, digitaal of cassette (en waarom)?
Op het moment het meerendeel op cassette vanwege de kosten. Maar medium maakt ons eigenlijk niet zo veel uit. Als we het maar kunnen releasen. We hebben al eens chocolade uit gebracht.

Wat brengen jullie naar Avant.Wav?
Speciaal voor Avant.wav brengen we 2 cassette’s uit: Naagauk (hele primitieve black metal) en lo-fi schetsen van PONI. Beiden acts zullen ook spelen. Daarnaast hebben we Remy Britsemmer die zijn Exchanging Pleasanteries komt presenteren. En de mystieke John Thak een minimalistische techno producer uit België.

Wat moeten mensen nog meer gaan zien op Avant.Wav?
(Mike) Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar GEWOON FUCKING RAGGEN omdat die bandnaam exact omschrijft wat zij doen. Ook Crywank wil ik graag zien(gemist op Incubate). En de muziek die ik van Kieff heb gehoord, doen mij ook benieuwen naar hun live show.

Waarom moeten we jullie in de gaten houden (in de toekomst)?
Omdat we de ‘fun’ terug brengen is het releasen van muziek. (en omdat er nog veel meer steengoeds aan komt)

Heb jij al tickets voor Avant.wav? Je kunt ze hier aanschaffen voor € 10,-.
Meldt je ook even aan voor het Facebook event en nodig gelijk je vrienden uit.
Dus, 7 mei 2016. Avant.Wav