Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 maart 2024

Scroll to top

Top

Shack Shakers en Heavy Thrash dubbele knaller in Effenaar

Shack Shakers en Heavy Thrash dubbele knaller in Effenaar
Guido Segers

Eigenlijk is het gewoon teveel van het goede in de kleine zaal van de Effenaar op deze vrijdag avond. Heavy Thrash en de Legendary Shack Shakers op dezelfde bill, dat is vragen om problemen natuurlijk.

De Shack Shakers brachten vorig jaar nog een nieuwe plaat uit, met de titel ‘The Southern Surreal’. Samen met Heavy Thrash belooft dat een avond vuige punky blues met vele andere pittige kruiden te worden.

Foto’s: Justina Lukosiute | Tekst: Guido Segers

photoshoot-3358

Genoeg vetkuiven en doorleefde leren jekkers in de kleine zaal van de Effenaar vanavond bij openingsact Heavy Thrash. Niet dat het geluid verjaard is, het zegt meer over het tijdloze karakter van dit bandje met blues rock legende John Spencer op de vocalen en Matt Verta-Ray op de gitaar. Samen maken de heren een pikant stukje muziek, wat vooral dansbaar en lekker klinkt. Niet voor niets is de zaal al goed vol, want eigenlijk heb je gewoon een dubbele headliner vandaag.

De live show van dit viertal is vol vuur en energie, met sappige blues en traditionele rock’n’roll. Eigenlijk wordt het hele spectrum van country tot punk omarmt door de mannen. De frontman bespeeld de volle zal met evenveel gemak als hij zijn gitaar alle kanten op gooit. Grapjes en plotselinge wendingen zorgen er voor dat de spanning geen moment uit de show verdwijnt. De boog is bij Jon Spencer altijd gespannen en dat dwingt je als luisteraar ook bij de les te blijven. Alles klopt gewoon aan Heavy Thrash. Een dampend uur lang doet de band, die geen noot mist, vergeten dat er een hoofdact volgt.

photoshoot-3292

The Legendary Shack Shakers zijn eigenlijk de drie muzikanten, rondom een waanzinnige/krankzinnige frontman. Muzikaal zorgen de gitarist, bassist en drummer eigenlijk de gehele set voor een omlijsting van de gekke toeren die J.D. Wilkes, inmiddels Colonel J.D. Wilkes (een eretitel in de staat Kentucky die hij mocht ontvangen), op het podium uithaalt. De frontman zingt door twee microfoons en switched zonder pauze naar zijn harmonica. Vervolgens grijpt hij wat fans bij de haren, springt als een kikker rond en dat is zo’n beetje het eerste nummer.

photoshoot-3863

Ruige gitaarriffs en de tokkelende bas krijgen het publiek al snel aan het dansen voor het podium. De opzwepende performance heeft dan ook een vergelijkbaar effect op de toeschouwers die ook steeds losser worden. Alles lijkt te rammelen en te piepen op het podium, maar de band is volledig in controle en oogt bijzonder beheerst. Niets is minder waar voor Wilkes die naar verloop van tijd steeds gekker en wilder wordt. Na een uur kapt de band er mee, maar kan moeilijk lang wegblijven.

Vervolgens is het u vraagt, wij spelen, waarbij favorieten langs komen van de fans. Een jongeman weet de microfoon snoer om zijn nek te wikkelen en de rand van het podium is bezaait met lege glazen en flessen. Het is precies zo’n show die bij deze band past. Lekker vuig en vol onvoorspelbare gekke momenten.

photoshoot-3688