Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Popronde maakt selectie bekend

Popronde maakt selectie bekend
Redactie

Het valt vies tegen dit jaar, de Eindhovense vertegenwoordiging in de selectie van de popronde. Met slechts twee bands is de Lichtstad vertegenwoordigt: Tsar Bompa en MOOON mogen meedoen aan het festijn dit jaar.

Beide bands timmeren natuurlijk hard aan de weg en zijn frequent op de podia te zien. Ook werden de bands door de lokale 3VOOR12 tak als beloftes gepresenteerd eerder dit jaar. Zelf waren we al langer onder de indruk van Tsar Bompa, dat vorige week nog Klokrock Orange mocht openen. Ook het ‘Aarlese’ Mooon weet altijd te overtuigen met een lekker ontspannen geluid. Het is beide bands gegund. Wij hebben toch een hoop meer talent in onze stad waar mogen nemen dat zeker in onderstaande lijst thuishoort.

Popronde Eindhoven op 23 september

Op 23 september strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Eindhoven. De line-up wordt pas vijf weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Eindhoven komen, en zo in de voetsporen treden van The Brahms, Haevn en Rondé etc. die in het verleden op Popronde Eindhoven stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

De selectiecommissie:

De acts die mee mogen touren met de Popronde worden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. In 2016 werd deze commissie uitgebreid naar 94 leden, onder wie 3FM DJ’s Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman, producer Perquisite,  Hanna Vink van De Wereld Draait Door en Oerol-programmeur Peter Dijkstra

De complete selectie:

45Acidbabies, A Brighter Light, A Fugitive, Aapnootmies, Abdomen, AKA Block, Albatre, Ann White, Avi On Fire, Backgammon, Baptist, Bartek, Batobe, Belle of Louisville, bFake, Big Hare, Blupaint, Bounty Island, Cookachoo, Crazy Cult Roadshow, Creepy Karpis, Cynbel, D-Luzion, Daimy Lotus, David Benjamin, De Dood, Démira, Disci X Lerrie, Droppings, Dusty, Ego Dreams, Electric Company, Far I, For Blood And Vengeance, Glice, GOLD, Grenadeers, Haas, Hans Hannemann, Het Universumpje, HØUND, Illusionless, Insayno, Jasper Schalks, Jeangu Macrooy, Jo Goes Hunting, Jo Marches, Judy Blank, Karawane, Karel J. Schepers, KIEFF, Kizzy, Kruidkoek, Kynarian, La Corneille, Le Seton, Liquid Sun Orchestra, Magnetic Spacemen, Marle Thomson, Marten Fisher, Martha Jane & The Talisman, Matt Winson, Merlijn Nash, Mevrouw Tamara, Mihael Hrustelj Trio, Mitch Rivers, Money & The Man, Mooon, Mountain States, Nachtschade, Nairobi Golf Kid, Nana Adjoa, NankoSoul, Nghtshft, NNENN, OBESE, Oh Thunder, Orange Maplewood, Palmsy, PEER, Phrame, Pitou, Potman Jr., PYN, Radio Eliza, Rilan, Robin Borneman, Roelie Vuitton, Roots Rising, Rosemary & Garlic, Ruud Fieten, Sascha Elisah, Silent War, Single Pilot, Sofie Winterson, Southbound, Squirrel, St. Solaire, Stahlr, Standup ’69, Statesmen, Stillmode, Stoka Ensemble, Stoomboot, Storksky, Stuart Mavis, The Apologist, The Badger and the Bass, The Day, The Fire Harvest, The Flipside Paradox VOL. I, The Future’s Dust, The Grand East, The High Weeds, The Motto, The Overslept, The Rising Sun, The Royal Engineers, The Stangs, The Wanderer, The Yukon Club, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Tim Dawn, Tolls, Torii, Tosk, Tsar Bompa, Undawn, Venus Tropicaux, Victim Victim, View for a Day, Vikings in Tibet, Vreemde Vogels, WELLS, Willem Wits, Woof! Woof! Ridicule, X-enia, Yokocola.