Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Na 10 edities stopt SPEEDFEST er definitief mee

Eindhoven
Redactie

“Laat ik vooral alle bands, bezoekers, de crew en alle vrijwilligers bedanken die Speedfest hebben gemaakt tot het internationaal vermaarde rockfestival dat jaarlijks duizenden bezoekers naar het Eindhovense Klokgebouw trok.”

De boodschap van Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen is duidelijk: er komt géén nieuwe editie van Speedfest meer. Daarmee worden onze vermoedens van een maandje geleden dus helaas bewaardheid.

Van Elderen: “We zijn Speedfest tien jaar geleden met Paaspop Events begonnen. Beide partijen hebben samen besloten om definitief geen nieuwe editie meer te organiseren. Wat rest zijn onvoorstelbaar veel mooie herinneringen en kippenvelmomenten. Geen Speedfestshow meer voor ons dus. Maar we zijn wel nog te zien in de Eindhovense Effenaar op vrijdag 25 en zaterdag 26 november. En ja, op laatstgenoemde datum geven we onze aller-, allerlaatste show ooit! Dat concert is al een poosje uitverkocht maar voor die vrijdag zijn er nog wel tickets verkrijgbaar.

Paaspop Events laat weten dat het in de planning ligt om in 2017 wel weer een nieuw heavy festival op de vertrouwde Speedfest-datum (derde week van november 2017) te organiseren in het Klokgebouw te Eindhoven.

Lees al onze berichten, nieuws, reviews en verslagen over Speedfest in ons archief.

Speedfest 2015

Vorig jaar november vierde Speedfest nog zijn tiende verjaardag met een emotioneel beladen feest. Het was de meest indrukwekkende editie tot dan toe, dat met zesduizend rockliefhebbers op voorhand uitverkocht raakte. Een week vóór het festival werd bij een Parijse show van rockband Eagles Of Death Metal (die Speedfest een week later zou afsluiten) een terroristische aanslag gepleegd waarbij 89 mensen omkwamen, waarna de Amerikanen hun show op Speedfest annuleerden. In de week na Speedfest kondigde Peter Pan Speedrock vervolgens zélf aan om het jaar 2016 te benutten als afscheidsjaar met als statement ‘alle dromen zijn uitgekomen, alle ambities waargemaakt. Het Peter Pan Speedrockverhaal is verteld, het boek mag dicht.’

Speedfest 2006-2015

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In tien jaar tijd groeide het jaarlijkse festival voor liefhebbers van rock-n’-roll en verwante stijlen als outlaw country, hardcore, metal, surf, psychobilly en allerhande soorten rock uit tot een internationaal begrip. De laatste jaren verkocht Speedfest op voorhand uit met 5000 bezoekers. De tiende en laatste (opnieuw uitverkochte) editie in november 2015 was wellicht de meest bijzondere: 6000 rockfans kwamen naar Eindhoven om hun vrijheid te vieren met het motto ‘celebrate life’ als reactie op de aanslag in Parijs een week eerder.

Peter Pan Speedrock 1996-2016

Het iconische met diverse prijzen bekroonde rocktrio dat Nederland internationaal op de kaart zette als rock-‘n’-roll hofleverancier geeft na twintig jaar lang rondtoeren zijn laatste concert op zaterdag 26 november in zijn eigen hometown. In 1996 opgericht in Rockcity Eindhoven speelde pletwals  Peter Pan Speedrock werkelijk elke stad, vlek, dorp en gehucht in Nederland plat. Maar ook buiten de eigen landsgrenzen toerde dit driekoppige rockmonster nonstop door Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië (Japan); alle shows bij elkaar opgeteld ruim een miljoen bezoekers; honderdduizenden kilometers en vooral ontelbaar veel avonturen.