Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 9 december 2022

Scroll to top

Top

Avant.Wav introduceert Monomentum Collective

Avant.Wav introduceert Monomentum Collective
Guido Segers

Avant.Wav is nog een paar nachtjes slapen weg, dus voor 7 mei daadwerkelijk aanbreekt stellen we je graag het vierde label voor dat verantwoordelijk is voor het feestje, namelijk Monomentum Collective. (check zeker ook de gesprekken die we reeds hadden met labels Barreuh, Smithsfoodgroup DIY en Smikkelbaard).

Het label is zelfs een beetje Eindhovens en een beetje Tilburgs. Monomentum ken je vooral van de vele shows die ze neerzetten en de gekke bands die ze onder hun vleugels nemen. Maar genoeg van ons, maak kennis met:

Monomentum Collective

Wie zijn jullie?
Monomentum Collective: Tim & Meis, respectievelijk gevestigd in Tilburg en Eindhoven.

Hoe is jullie label ontstaan en wat is de visie achter het label?
Ons label is ontstaan op een willekeurige middag (eind 2014) waarop Tim zei: “Hey Meis, zullen we een platenlabel beginnen?” Waaruit vrijwel direct na een relatief korte brainstorm sessie de naam ‘Monomentum’ werd geboren. Later werd dit ‘Monomentum Collective’.

Ons idee was om bands die zich niet bij major labels willen aansluiten een platform te bieden, waar ze met muziekliefhebbers uit verschillende (alle mogelijke) creatieve sectors in aanraking kunnen komen. In principe willen we gewoon muziek en alles wat het teweegbrengt verspreiden. Op vinyl, cd, digitaal, live, via foto’s en artwork, noem het maar op! We zijn een onafhankelijk label voor onafhankelijke artiesten. Waar we kunnen helpen bij dingen waar we in geloven, mensen die ons raken, doen we dat maar al te graag!

Wat is jullie specialiteit?
We kunnen best wel goed (vegetarisch) koken. Zo goed, dat onze vleesetende artiesten er ook echt van genieten.

Waar zijn jullie bekend van?
Waarschijnlijk hebben we onszelf het meeste in de kijker geplaatst toen we 14 november 2015 ons eerste festivalletje opzetten in de Hall of Fame. ‘Grijs Gebied’ bestond uit 10 acts, een foto expositie door drie fotografen en eten klaargemaakt door de Nijmeegse Stadsnomaden. Het was een flinke productie voor ons tweetjes, maar werd erg goed ontvangen.

Vinyl, cd, digitaal of cassette (en waarom)?
We hebben tot nu toe uitgebracht:
Eén 7” (Svartvit/Slakkengang), de tweede is op komst.
Twee 12” co-releases (voor The Fifth Alliance en voor GEWOON FUCKING RAGGEN).
Drie cd’s (TSAR BOMPA, Bombardier Muffy en Join Us in Creating Excellence).
En 2 digitale releases voor TSAR BOMPA.
We wilden eigenlijk vooral vinyl uitbrengen, want dat is gewoon chique en heeft esthetisch ook een meerwaarde. Zoals bijvoorbeeld de vele mogelijkheden tot visuele creativiteit. (De kleur van het vinyl, er is meer ruimte voor artwork, noem het maar op!). Nog steeds is dat onze grootste passie, maar met alle andere muzikale draagvlakken zijn we net zo blij hoor! Het is gewoon heel tof om een bijdrage te kunnen leveren in het verspreiden van muziek die we cool vinden. Op wat voor manier dan ook.

Wat brengen jullie naar Avant.Wav?
Wij hebben zelf TSAR BOMPA (stoner disko met Russische invloeden), Svartvit (harsh noise), YOCH (ambient / electro) en Crywank (anti-folk uit de UK) uitgenodigd. De eerste twee hebben we dus releases voor gedaan, de derde gaan we ooit nog releasen en Crywank zijn vrienden, waarvoor we ook in samenwerking met Smithsfoodgroup DIY een leuke huisshow voor opgezet hebben afgelopen jaar. Over Smithsfoodgroup DIY gesproken, daar hebben we onder andere onze twee co-releases mee gedaan en GEWOON FUCKING RAGGEN is een band die we delen, maar via hen op Avant.wav is aangekondigd.

Wat moeten mensen nog meer gaan zien op Avant.Wav?
De bingo natuurlijk!

Waarom moeten we jullie in de gaten houden (in de toekomst)?
We hebben een mooie gave releases en labelavonden op de planning staan! Maar gezelligheid weegt uiteindelijk het zwaarst.

Heb jij al tickets voor Avant.wav? Je kunt ze hier aanschaffen voor € 10,-.
Meldt je ook even aan voor het Facebook event en nodig gelijk je vrienden uit.
Dus, 7 mei 2016. Avant.Wav

Monumentum