Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 mei 2024

Scroll to top

Top

Sisters of Suffocation – Brutal Queen

Sisters of Suffocation – Brutal Queen
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Bruut

Deze dames zijn in ieder geval geen lieverdjes

Ja, die hebben we dan weer in Eindhoven: een all-girl death metal band! Sisters of Suffocation is dan ook nog eens een bijzonder sterke band en het debuut is nu te luisteren (en te kopen) van deze brute dames, getiteld: ‘Brutal Queen’.

Het bandje is een product van de Metal Factory, maar dat wil vooral wat zeggen over de motivatie en drive van de groep. Metal Factory studenten krijgen namelijk allerlei begeleiding, maar moeten het uiteindelijk zelf doen. Dat gevoel geeft deze plaat evengoed.

Met een viertal dames zien we natuurlijk de clichés weer aan komen dat het een mannending is, maar dat is lulkoek. Er is niks soft of lieflijk aan de klap voor je smoel die deze plaat is. Lomp zijn de dames zeker, maar op precies de manier zoals dat bij een puike pot death metal hoort. Er zit juist net wat meer venijn in de sound van ‘Brutal Queen’ dan je zou verwachten.

Tracks als ‘Tale of a Martyr’ klinken modern en vers met de nodige melodieuze elementen. Ook op het bijtende ‘Fuck It’ valt dat te bespeuren tussen de gekrijste en gegrunte vocalen door. Wel is de productie hier en daar een beetje te vlak, waardoor de muziek wat diepte verliest (met name de drums zijn behoorlijk mat).

Als dit het debuut is van deze dames, die lief op de foto staan (hun missie is de wereld roze te verven), maar klinken als demonen, mag er toch écht zijn. Vooral afsluiter ‘Host of a Dead Fetus’ mag er zeker zijn, een opgejaagde track met een lekkere baslijn en dubbele bas drum die je met het juiste volume in je maag raakt.

Wij vinden hem vet, deze plaat van Sisters of Suffocation. Maar oordeel vooral zelf.

De release show is op 22 mei in de Little Devil.