Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Komatsu – So, Hows About Billy?

Billy
Reno van der Looij

We zijn een beetje laat met deze review aangezien de release al voor Record Store Day in onze handen viel via het Eindhovense Lighttown Fidelity label. Desalniettemin verdient deze oer Eindhovense release van Komatsu natuurlijk zeker onze aandacht.

In aanloop naar het aankomende full lenght album (Recipe For Murder One komt uit in september van dit jaar) krijgen we twee verse tracks op een fraaie 7″ single die in 2 kleuren (zwart en oranje) in beperkte oplage verkrijgbaar is.

De A kant bevat de titeltrack ‘So Hows About Billy?’ wat als een typische up-tempo Komatsu track kan worden bestempeld. De kenmerkende stuwende stoner groove bevat echter in de riffs ook opvallend veel melodie, waardoor deze erg sterke track behoorlijk aanstekelijk werkt. De B kant is iets minder toegankelijk en neigt wellicht wat meer naar sludge. Maar ook ‘Scavenger’ is op en top Komatsu, al is het alleen door de herkenbare vocalen van Mo Truijens en de ongepolijste solo’s.

Na alles wat de band heeft meegemaakt (bezettings wijzigingen, diefstal tijdens de tour met Mondo Genrator) lijkt Komatsu de draad weer volledig te hebben opgepikt. Zo bleek ook al tijdens de live show als support van Crowbar onlangs in Dynamo. We kijken met deze single in onze handen met een gerust hart en enig verlangen uit naar de nieuwe plaat!

De release van ‘Recipe For Murder One’ staat met een show in Blue Collar Hotel gepland op vrijdag 23 september.