Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2024

Scroll to top

Top

Crowdfundingfeestje met An Evening With Knives

Crowdfundingfeestje met An Evening With Knives
Guido Segers

Ergens in Eindhoven geeft An Evening With Knives op zaterdagavond een feestje. Na een campagne van enkele weken moet het feestje de afsluiter worden van de crowdfunding die de band opgezet heeft voor hun eerste album. We gingen er ook een kijkje nemen.

Foto’s: Justina Lukosiute | Tekst: Guido Segers

Het is een gezellig samenkomen bij de enige echte Crust bar, waar bekenden, vrienden en welwillende donateurs van de band verzameld zijn. Er wordt nog even buiten bijgepraat en gesproken over de succesvolle tattoo actie op vrijdag van Bram Elstak (Eight Stabs Tattoo), waar maar liefst 10 mensen een mesje lieten zetten, incluis bassist Peter van Grunsven.

aewk-4705

Het is wat later dan gepland als de deur sluit en iedereen binnen een plekje zoekt. Er worden plaatjes gedraaid en de biertjes gaan in rap tempo over de bar heen. De ruimte wordt volgepompt met rook, voor de band triomfantelijk opkomt. Het is een feestje voor iedereen vanavond.

Gehuld in de badjassen, bekend van de prachtige promo video die de band maakte voor de crowdfunding, komen de heren uit de geïmproviseerde kleedruimte. Met een brede lach op het gezicht starten de heren met hun set. Stevige, dampende klanken vullen het zaaltje en wanneer zanger Marco Gelissen zijn gitaar te ver uit zwaait beweegt het publiek ook als één mee. Zo intens en vol staat het binnen.

aewk-4923

Was de doelstelling voor de crowdfunding behaald? Het goede nieuws zou geprojecteerd worden op de muur, maar door de rookmachine is het lastig te zien. Dan kondigt de band het zelf maar aan: 104%! Dat betekent een album voor de heren en dus een nieuwe release in EIndhoven Rockcity. Met nog meer energie stort de band zich op de verdere set. De hitte wordt toch snel wat teveel, dus nog niet ééns halverwege de show staan de boys in hun ondergoed. Een zweterig, rokerig feestje, waar de rock’n’roll nog plakkerig en zweterig mag zijn.

Het mag het speelplezier van de jongens niet drukken, Grootse, pakkende riffs en stompende drums verhogen de beleving nog meer, want wat kan An Evening With Knives toch een meeslepend stukje muziek spelen. De volledige overtuiging waarmee de band de nummers brengt geeft nog net wat meer kracht. Sluitstuk is de favoriet ‘Thoughts & Regrets’, die inmiddels iedereen mee kan zingen. Benieuwd of die ook op het album te horen zal zijn. Het zal even stil zijn rondom de band, die al snel de studio in willen. Er ligt een stapel nummers klaar, dus we kijken er naar uit.

aewk-4899aewk-5001

aewk-4775