Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 februari 2023

Scroll to top

Top

Metal Factory Graduates: Cheesesteak Jimmy’s

Metal Factory Graduates: Cheesesteak Jimmy’s
Guido Segers

De eerste lichting van de Metal Factory kent een reeks uiteenlopende bands. Van snoeiharde metalcore tot epische symfonische metal. Cheesesteak Jimmy’s is een band die ouderwetse hardrock speelt. Ze vertellen graag wat over hun tijd aan de opleiding.

Vertel eens wie jullie zijn en wat jullie doen en wat jullie inspiraties zijn?

Wij zijn Cheesesteak Jimmy’s een vierkoppige hard rock (ja dat lees je goed hard rock) formatie van de Metal Factory. We maken een unieke stijl van groovy hard rock. De band is geformeerd door bassist Jaap Didden als afstudeerproject. Voor ons afstuderen moeten we een band formeren waarmee we onze eindpresentatie op Metal Masters geven. Door invloeden van rockgiganten als Led Zeppelin, the Rolling Stones, Jimi Hendrix en Van Halen te combineren met invloeden van bands als Hoobastank en Hinder zijn we tot onze unieke stijl gekomen. We hebben in de afgelopen maanden onze eerste 6 nummers geschreven die we op Metal Masters zullen presenteren.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?

Jullie gaan zeker meer van ons horen. Onze muziek is makkelijk toegankelijk voor een breed publiek en er is voor iedereen iets te vinden wat ze tof kunnen vinden. Of het nu het beukende baswerk van Jaap is, de melodieuze zanglijnen van Tim, Rik’s groovy drumbeats of Robin’s fantastische solo’s er is voor iedereen iets in onze muziek te vinden.

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan de Metal Factory?

Tijdens onze tijd op de Metal Factory hebben we vooral alle do’s and do nots van de muziekwereld geleerd. Hoe presenteer je jezelf op de juiste manier. Dit geldt niet alleen voor de presentatie naar het publiek maar vooral voor de presentatie naar mensen binnen de muziekindustrie zelf. Het belangrijkste was hoe we onszelf konden onderscheiden van alle andere bandjes waar labels en boekers dagelijks van horen.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?

Hetgeen waar we het meest trots op zijn is voor iedereen bij ons op school anders. Ondanks dat we met iedereen in een klas zaten zijn er veel verschillende projecten geweest waar altijd anderen aan werkte. We kunnen er wel sowieso allemaal trots op zijn dat wat er ook gaat gebeuren wij nu en voor altijd de eerste lichting van de Metal Factory zullen zijn. Met ons is het begonnen en dat kan niemand ons meer afnemen.

 

12961178_1707328269526045_9150884957519319962_o

Waarom hebben jullie voor de Metal Factory gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor kids die dezelfde koers overwegen?

We hebben voor de Metal Factory gekozen omdat we durfde om een sprong in het diepe te nemen. We willen van muziek ons beroep maken en dat is niet zo mooi en makkelijk als het klinkt. Het belangrijkste om te weten is dat het niet alleen maar muziek maken en lang leven de lol is. Niet bij ons op school en ook zeker in het werkveld niet.

Muzikanten moeten keihard werken om aan hun geld te komen. Lesgeven, invalklussen doen, studiowerk, workshops geven, er is ongelofelijk veel wat muzikanten kunnen en moeten doen om rond te kunnen komen. Dit is waar de opleiding ons dan ook vooral op heeft voorbereid. We moeten uiteindelijk ook onze persoonlijke smaak opzij kunnen zetten en ons gedragen als professionals. Als een band die je niet erg goed vind je vraagt om een tour bij hen in te vallen kun je natuurlijk altijd zeggen dat je dit niet wilt doen. Als je dit als professionele muzikant doet kan je dit uiteindelijk veel geld kosten. Die tour die je namelijk niet doet is geld wat je misloopt. Dit is waarom we voor de Metal Factory kozen om te leren dat je die professionaliteit moet kunnen hebben.

Wie was de meest geliefde docent?

De meest geliefde docent zal voor iedereen waarschijnlijk anders zijn. Dit komt vooral omdat we allemaal nog een gespecialiseerde docent hebben gebaseerd op ons instrument. Met deze docenten wordt vaak de beste band opgebouwd omdat deze is toegespitst om je meest persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk moeten we wel een groot compliment geven aan al onze docenten. Ze hebben ons allemaal in die drie jaar fantastisch les gegeven en hebben ons gebracht tot waar we nu zijn.

Wat zijn de toekomstplannen? 

De toekomstplannen verschillen enorm bij ons in de klas. Dit komt vooral door het grote leeftijdsverschil onderling. Jongere studenten willen nog doorstuderen waar als sommige ouderen toch echt klaar zijn met in de schoolbanken zitten. Een ding is zeker we blijven allemaal met muziek bezig. De contacten onderling zijn inmiddels goed en we weten wat we aan elkaar hebben. Als iemand van ons dus een keer een invaller nodig heeft is er in ieder geval genoeg keuze.

Check Cheesesteak Jimmy’s hier op Facebook.

En niet vergeten, morgen is het al zover… (Link naar event)

Check ook de andere Metal Factory Graduates : Facelifter, Garibaldi, en Rosewood.