Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Metal Factory Graduates: Garibaldi

Metal Factory Graduates: Garibaldi
Guido Segers

De volgende band die we aan jullie voorstellen is Garibaldi van de Metal Factory. Veel van de bands hebben zin om meer te doen samen. Garibaldi kapt ermee na de opleiding. Jammer, want met de inspiratiebronnen die ze noemen klinkt het als iets wat verdomt hard knalt.

Maar het zij zo, ook deze band is er een waar de opleiding trots op mag zijn. Ze vertellen graag wat over hun ervaring en plannen.

Vertel eens wie jullie zijn en wat jullie doen?
Wij zijn Garibaldi, een band die gevormd is tijdens de Metal Factory voor het afstuderen. We maken death grind.

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?
We hebben onze inspiratie gehaald uit onze favoriete bands uit hetzelfde genre. Denk dan aan bands als Cattle Decapitation, Suffocation etc.13006582_954737341308513_38603244651419816_n
Gaan we meer van jullie horen?
Deze band is alleen bedoeld voor het afstuderen van de vocalist en gitariste. Na het afstuderen stopt de band helaas.

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan de Metal Factory?
We hebben onszelf heel erg ontwikkeld als individu. Iedereen is achter zijn/haar sterke/zwakke punten gekomen en heeft een duidelijk toekomstbeeld gekregen. We hebben heel veel geleerd qua instrument skills. We hebben ook veel bandcoaching gehad in bands met eigen repetoire, maar ook bij het coveren van nummers. We hebben les gekregen in muziek theorie, geschiedenis en management. We zijn dus helemaal klaargestoomd voor de harde muziekwereld.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?
Persoonlijke groei denk ik. We snappen zoveel meer van de muziekbusiness dan eerst. Als we terugdenken aan jaar 1, wisten we zo weinig vergeleken nu. Het toekomstbeeld is stukken duidelijker nu, en we weten veel beter waar we heen willen met onze muziekcarrière.

Waarom hebben jullie voor de Metal Factory gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor kids die dezelfde koers overwegen?
We hebben voor deze opleiding gekozen omdat het als metal muzikant de ideale uitkomt biedt voor het maken van deze muziek. Op een normale muziekopleiding komt er namelijk weinig metal aan bod. Het was heel fijn hier een hoop muzikanten te ontmoeten met dezelfde passie en skills voor metal. Voor alle nieuwe studenten hebben we het advies je droom zeker op te volgen. Vergeet alleen niet dat het niet draait om alleen muziek maken, maar dat er een hele grote management kant aan vast zit om aan te slag te kunnen.

Wie was de meest geliefde docent?
Ik denk dat die mening heel erg verschilt per persoon, haha.

Wat zijn de toekomstplannen?
Deze band wordt niet doorgezet na de opleiding, het is puur voor afstuderen! Bijna alle bandleden van deze band willen doorstuderen aan de Rockacademie!

Je kunt Garibaldi dus nog maar liefst één keer live zien. Klik hier voor het evenement. 

Check ook de andere Metal Factory Graduates : Facelifter, Cheesestake Jimmy’s, en Rosewood.