Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Metal Factory Graduates: Facelifter

Metal Factory Graduates: Facelifter
Guido Segers

Sommige afstudeerders hebben hun sporen wel achtergelaten inmiddels. Voorbeeld daarvan is Facelifter, wat vorig jaar Dynamo Metal Fest nog even wegblies vroeg op de dag. De mannen studeren nu af van de Metal Factory, maar wij verwachten nog meer dan genoeg te horen van ze.

De band is erg druk met de voorbereidingen voor vanavond, het is namelijk al bijna zover dat ze moeten spelen. Check hier anders het evenement vast even en dadelijk gewoon afkomen. Sid van Kastel nam de tijd om wat vragen te beantwoorden.

Vertel eens wie jullie zijn en wat jullie doen?

Wij zijn Facelifter! en Facelifter is een snoeiharde death metal band, wij geloven zelfs dat we de hardste band van Nederland zijn

12144947_487083604785331_8677693689469904177_n

Wat zijn jullie inspiraties voor jullie eigen sound?

Op dit moment zijn we hard aan het werk aan ons eerste album wat heel erg gaaf gaat worden!
Wij halen de inspiratie voor ons geluid en onze muziek vooral uit hedendaagse dingen waar we gruwelijk kwaad om kunnen worden, en we proberen ons dan vooral voor te stellen hoe de wereld over vijftig jaar is als het nog verder bergafwaarts is gegaan.

Waarom gaan we zeker meer van jullie horen?

Jullie gaan zeker meer van ons horen omdat deze band uniek is, Facelifter is niet dat standaard lokale death metal bandje. Wij zijn zo veel meer. We hebben ook al op Baroeg Open Air en Dynamo Metalfest gespeeld vorig jaar. Dit jaar staan we op Stonehenge en dat is echt een van de vetste festivals ooit!

Wat hebben jullie vooral geleerd in de jaren aan de Metal Factory?

Wij hebben tijdens onze jaren op de Metal Factory vooral geleerd hoe de muziekwereld werkt. Zonder zo’n opleiding kun je op je zolderkamer de beste muzikant van de wereld worden, je kunt in het lokale metalbandje gaan spelen maar verder zal het dan moeilijk worden omdat je niks weet en steeds op je bek gaat. Wij krijgen als het ware een wiel aangereikt zodat we die zelf niet meer uit hoeven te vinden, dat neemt niet weg dat we overal heel erg hard voor moeten knokken want wie niks doet zal ook niks bereiken.

Wat hebben jullie tijdens je opleiding gedaan, waar je het meest trots op bent?

Van alle dingen die tijdens en buiten onze opleiding hebben gedaan zijn we het meest trots op de grote festival shows en de toffe voorprogramma’s van onder andere Benighted, Suicide Silence en Thy Art Is Murder. Verder was het heel erg gaaf om illegaal op Eindhoven centraal te spelen!

Waarom hebben jullie voor de Metal Factory gekozen als opleiding en wat voor advies hebben jullie voor kids die dezelfde koers overwegen?

Er zijn heel veel mensen die zeggen dat ze ‘muzikant’ willen worden. Dat vinden wij verschrikkelijk, doe het dan! Als je alleen maar muziek wilt maken of er mee bezig wilt zijn moet je heel hard werken van Facelifter Werken Dave, Bastiaan en Sid als docenten, Mike als boeker en Johan als studiotechnicus. En we doen natuurlijk nog veel meer, dat is ook de reden dat we voor deze opleiding hebben gekozen. Wij willen kunnen leven van de muziek en als je in een death metal band speelt dan moet je veel meer doen dan alleen maar met je band spelen.

Ons advies aan iedere andere muzikant? Volg je hart! het is een cliché, maar zo werkt het nu eenmaal. Doe alleen de dingen waar je voor 200% achter staat!

Wie is de favoriete docent? 

Eigenlijk zijn alle docenten wel heel erg tof, maar de gene die in onze ogen het hardst werkt en er het meeste mee bezig is is Daan Holthuis van muziekgeschiedenis.

Wat zijn de toekomstplannen?

We zijn nu bezig met ons debuut album en we hopen in 2017 op toer te gaan, sowieso binnen Europa maar wie weet ook ver daar buiten.

Check ook de andere Metal Factory Graduates : Garibaldi, Cheesestake Jimmy’s, en Rosewood.