Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

Angy-Near releaset twee nummers in Popei

Angy-Near releaset twee nummers in Popei
Guido Segers

Review Overview

Score
7.5
7.5

meticulous

Zorgvuldige rock-reconstructie met warme gevoelens.

Eindhoven kent een flinke internationale gemeenschap. Dat betekent ook dat er bands ontstaan met wortels ver van de Brabantse grond. Angy-Near is een Canadees-Siberische supergroep, zo ‘cool as bear’, zoals ze zichzelf omschrijven. De band presenteert volgende week hun eerste tracks in Popei.

De band vormde zich, nadat de mannen elkaar troffen op het ‘Music With Strangers’  evenement. Het bleek een geweldige klik te zijn tussen twee nationaliteiten die elkaar normaal alleen op de ijshockeybaan treffen. Samen willen de heren muziek maken die mensen raakt en roert, maar ook gewoon lekker toegankelijk zijn. Inspiratie komt dan ook vanuit diverse hoeken. Oh, en het zijn allemaal ingenieurs, maar dat had je vast al uit de bandnaam gehaald.

Er zijn op dit moment twee nummers af die de band als single uit gaan brengen. Op ‘ Hammer of the Gods’ hoor je meteen de brede invloeden. Funky basloopjes samen met grootse gitaarpartijen en theatrale vocalen. De Led Zeppelin referentie is natuurlijk niet weg te denken met een titel als deze, maar het groovet en funkt allemaal net wat meer. Eigenlijk mag je dit wel een samenvatting noemen van een heel tijdperk rock’n’roll, met een cleane productie en fijne sound.

Er zit ook een soort weemoed in de songs, zoals de toch duidelijke klik met Zeppelins ‘Immigrant Song’. De tweede single, getiteld ‘Wrong Way Down A Highway’, klinkt dan weer heel anders en meer traditioneel rock’n’rollend. Compact, stuwend en met de juiste mate repetitie en catchy elementen is het een fijne track, waar die ‘ highway’ toch weer net wat zwaarder lijkt te zijn dan de lichtvoetige tekst doet vermoeden.

Upbeat en vooral vol van goede emoties, dat lijken kernbegrippen te zijn voor de muziek van deze technisch onderlegde mannen. Het is muziek die wars van invloeden je een goed gevoel bezorgd. Misschien soms iets te fijntjes, maar wel lekker. Komende vrijdag laten ze het live horen in Popei. Je bent meer dan welkom, kost je niks.

3 juni, Popei: Angy-Near Release Party: Link naar facebook event