Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 mei 2020

Scroll to top

Top

Radio Bikini – Alcoholocaust

Radio Bikini – Alcoholocaust
Guido Segers

Review Overview

Score
7
7

Rauw

Frustratie, pitt bier en raggen.

Hij mag dan al een tijdje uit zijn, maar we kregen deze plaat plots in handen en hij is toch wel verdomd lekker. Dus schrijven we een stukje over de beetje Eindhovense band Radio Bikini en hun plaat ‘Alcoholocaust’.

Laten we wel wezen, ook al is het maar een beetje Eindhovens, deze jongens speelden overal en met iedereen. Bovendien stonden ze op Speedfest, Bloodshed Fest en god weet waar nog meer. Dat verdient wel even wat aandacht toch?

De plaat kwam dus al een paar jaar terug uit en is een mooie uitgave met een schedel met lege blikken (waarschijnlijk bier) in de oogkassen. Op een serie kroonkurken is de bandnaam gespeld. In het midden van de LP is het logo van Pitt bier te zien. Pitt bier is natuurlijk befaamd in de crustpunkkraakpandrammelpunk wereld als toch een bijzonder voordelig pils. Dat komt dus terecht hier ook even terug. Bij de plaat zit bovendien nog een comic met de teksten. Alle bier referenties terzijde, hier zie je juist de beladenheid die de band in de muziek stompt.

Muzikaal hebben we hier gewoon ouderwetse ram op je bakkes crust punk met wat hardcore en grindcore snufjes. Toch zit er ook een strakke flow in het geluid. Het ramt, beukt, piept en kraakt, maar zit vooral vol van furie jegens een samenleving waar toch behoorlijk wat mis is. Opener ‘Fucked by the Cross’ heeft weinig toelichting nodig, het is een bak anti-klerikaal geweld. Ook een beweging als Occupy ontkomt niet aan de furie van Radio Bikini op ‘Fuck Occupy’. Het is behoorlijk rechttoe rechtaan, maar waarom zou je een klare boodschap nuanceren?

Het tempo ligt hoog en de vocalen worden afgewisseld uitgespuwd op een manie dat je zou denken dat er klodders aan de microfoon moeten hangen van venijn. Tracks openen ook met een rollende drumsectie, alles is vol gas en zonder remmen met Radio Bikini. Toch zijn die intro’s verdomd catchy en de riffs die de rode draad door elke track vormen ook. Verdomd handig ook, zo’n tekstboek om mee te lezen. Dat is tenminste het geval als je door de continue stroom agressie je leestafel nog niet gesloopt hebt.

Het gedreven geluid van Radio Bikini mag dan wel al een tijdje op vinyl uit zijn, de boodschap is nog even menens en terecht. Eindhoven Rockcity heeft ook nog een geweten.