Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni 2024

Scroll to top

Top

Angy-Near viert internationaal feest in Popei

Angy-Near viert internationaal feest in Popei
Guido Segers

Op vrijdagavond was het zo ver voor de Siberisch-Canadese supergroep om hun muziek los te laten op de wereld. Angy-Near presenteerde hun nieuwe songs die als singles uitkomen in een gezellig en internationaal gevuld Popei.

Tekst: Guido Segers | Foto’s: Sofiia Nevezhina (SonadorArt)

Eerder schreven we al een stukje over de pakkende nummers van Angy-Near in dit stukje. Op vrijdag gingen we toch even een kijkje nemen wat de band live te vertellen had. Aan de bar zijn de gesprekken vooral in het Engels van een bijzonder internationaal gezelschap. De meesten komen recht vanuit het werk en de sfeer zit er al aardig in voor de band ook maar één noot gespeeld heeft.

Eerder speelde dit bandje ook al in Popei, maar nu is het een eigen feestje. Het spelplezier straalt er ook vanaf bij een eindeloos glimlachende gitarist. Tussendoor worden er aardig wat grapjes gemaakt en het publiek ook nog eens extra opgejut. Een covertje van ‘Back in the USSR’ volgt ook, wat natuurlijk prima past bij een band met drie Russen in de gelederen.

1

Een paar nummers verder staat het publiek al lekker te dansen. De beste dansers krijgen een biertje, wordt beloofd, maar die aanmoediging was helemaal niet nodig. Hoogtepuntje is wel het nummer ‘Kip Zonder Kop’, wat in het Nederlands is. Het gaat over de kids van de zanger die met suiker van alle ‘snoepjes’ helemaal los gaan in de speeltuin. Niet alleen is het een cool nummer, het zegt ook iets over een heel deel van de Eindhovense bevolking dat van verre komt, maar zich hier thuis voelt. Dat is een mooi iets.

Ook singletje ‘Wrong Way down a Highway’ klinkt lekker, maar het meeste van de band klinkt aanzienlijk meer funky met uitvallen naar de klassieke heavy metal. De frontman weet niet overal de noten lekker te pakken, maar vooral de kalmere, grootse momenten beheerst hij met verve. Drummer Mikael is in een eigen wereld en slaat als een vakman er op los. Deze gasten gaan waarschijnlijk niet voor de faam, maar spelen voor hun plezier. Dat is de hele show lang voelbaar en besmet de luisteraar. Fijne avond zo, lekker internationaal rocken in Popei.