Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Temple ov BBV neemt Artspace Flipside over

Temple ov BBV neemt Artspace Flipside over
Pernilla Ellens

[Report] Op Eindhoven Psych Lab​ overheerst het experiment. Om die reden hebben de Radar Men from the Moon​ en de Britse band Gnod​ zich teruggetrokken in Artspace Flipside ​onder de noemer van Temple ov BBV om aan hun experiment te werken.

Vanavond is daar ook de pre-party met Lookapony​, Whispering Sons​ en plaatjes van Monomentum Collective​. Eindhoven Rockcity liep een dagje mee met Gnod en RMFTM, en keek naar de repetities en voorbereidingen voor de Pre-Party.

Tekst & Foto’s: Pernilla Ellens

De afgelopen week heeft de Eindhovense psych band Radar Men From The Moon hun krachten gebundeld met het Engelse collectief Gnod. Radar Men huurt in Flipside zowel een repetitie ruimte, als atelier en studio. In deze ruimtes hebben zij samen met de band Gnod in vijf dagen nieuwe muziek gemaakt en meteen opgenomen om later als album uit te brengen. Gnod en RMFTM zullen deze gloednieuwe set ook ten gehore brengen op de vrijdag  van Eindhoven Psych Lab, onder de naam Temple ov BBV.

IMG_3957

De repetitieruimte was een indrukwekkend geheel van gebroken snaren, tientallen synths, en negen krankzinnige muzikanten. Het was bijzonder om te zien hoe de twee bands moeiteloos samen nieuwe muziek maakten, zonder de eigen identiteit te verliezen.

Je hoort dan ook duidelijk de duistere,  abstracte ritmische invloeden van Radar Men terug, maar dan met een nog dikkere sound: met de versterkers op standje 11 zeg maar. Gnod doorbreekt het instrumentele patroon door de inzet van twee zangers. Naast hun gebruikelijke zanger heeft Gnod ook een dichter meegenomen uit Manchester.

Hij heeft de afgelopen dagen speciaal teksten geschreven voor Temple ov BBV.  Het gebruik van zang is iets wat we nog niet van het doorgaans instrumentele RMFTM gewend zijn.  Ook de vele sample en modulaire synthpartijen van zowel Gnod als RMFTM zorgen voor een extra gelaagde, machinale sound.

IMG_3977

Vandaag repeteert Temple ov BVV voor de laatste keer voor de show morgen in de kleine zaal van de Effenaar. Dan word alles opgeruimd en voorbereid voor de Eindhoven Psych Lab Pre-Party. De Pre-party is op eigen initiatief georganiseerd door Glenn Peeters van RMFTM en vrienden. Er is een expositie van hedendaagse beeldende kunst, het Monomentum Collective komt DJ’en en de bands Lookapony (ook uit ons mooie Eindhoven, ze spelen thrasy garage) en Whispering Sons (steenkoude post-punk uit Brussel) komen spelen.

Ook is er een elektronische jamsessie door Geluidsdrug, neem vooral je eigen synth of drumcomputer mee kan nemen om mee te jammen.  De entree voor de Pre-party is volledig gratis, de deuren gaan open om 20.00. Een mooie start voor Eindhoven Psych Lab!

Klik hier voor het evenement

IMG_3933