Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Nieuw festival The Sound of Revolution maakt deel programma bekend

Ignite
Reno van der Looij

We mochten het stieken een maandje geleden al een beetje verklappen. Er broeide namelijk iets nieuws in Eindhoven Rockcity en nu is het officieel: The Sound of Revolution is de naam van een gloednieuw festival dat op 19 november in het Klokgebouw in Eindhoven gaat plaats vinden.

Het festival richt zich op hardcore en presenteert met bands als Ignite (USA), Cockney Rejects (UK), Judge (USA), Discharge (UK), No Turning Back (NL), Discipline (NL), Lifeless (USA), Angel Crew (NL/BE) en World Eater (DE) meteen het eerste deel van het programma. De organisatie maakt eind juli het volledige programma bekend en belooft dat daar nog een paar flinke namen bij zullen zitten.

The Sound of Revolution wordt georganiseerd door booking- en concert agency Loud Noise in samenwerking met Dynamo. Deze twee partijen organiseren ook al samen Dynamo Metal Fest en deze samenwerking bleek vruchtbare grond voor nog een nieuw evenement.

Martijn van den Heuvel

De komst van een nieuwe boeker met een diepe connectie met dit muziekgenre bleek de directe aanleiding om dit evenement te starten. Martijn van den Heuvel is al bijna 20 jaar frontman van de Nederlandse hardcoreband No Turning Back en sinds enkele maanden boeker bij Loud Noise. “Door 20 jaar toeren en optreden met andere bands heb ik enorm veel connecties in de hardcore-scene”, aldus Van Den Heuvel. “Het is dan ook een droom van mij om een hardcore-festival met al mijn bevriende bands en mijn voorbeelden van vroeger te gaan organiseren, en nu kan ik die droom waar maken”.

Op het festival zullen zo’n 16 bands spelen op twee podia. “We willen een breed spectrum van het genre laten zien, dus er zullen bands uit alle verschillende hardcore-subgenres vertegenwoordigd zijn”, zegt Van Den Heuvel.

Programma The Sound of Revolution

Met de Amerikaanse band Ignite uit Californië heeft de organisatie meteen een flinke naam weten te strikken, voor een exclusieve Nederlandse show. Ignite belichaamt waar de muziekstroming voor staat: politiek kritische teksten, harde riffs met een pakkend randje, zoals op het meest recente A War Against You (2016).

Met de Cockney Rejects staat er een band op het affiche die ook bij de punkers goed bekend is. Oi! Oi! Oi! Is niet zomaar een kreet, maar een nummer van de legendarische Engelse punkband dat een hele muziekstroming inspireerde. Het ruige imago van de band sijpelde in het verleden tot de liveshows door, waarbij de vlijmscherpe teksten en ongepolijste gitaarlijnen bijdroegen aan de creatie van een allesvernietigende atmosfeer. “Ik ben altijd idolaat geweest van bands als Cockney Rejects en Discharge, punk bands die veel hardcore bands hebben beinvloed door de jaren heen” aldus van den Heuvel.

Voor de exclusieve Europese show van New York hardcore legende Judge verwacht de organisatie bezoekers uit heel Europa. Van den Heuvel: “Hiervan gaat mijn hardcore hart sneller kloppen, dit zijn mijn jeugdhelden”. Judge zal headliner zijn op het kleine podium waarbij geen barrier zal staan; stage dives en sing alongs zoals het hoort op een hardcore show!

Als een soort moderator van het festival treedt Van den Heuvel natuurlijk ook op met zijn eigen band No Turning Back. En ook Eindhovens streetcore trots Discipline kan natuurlijk niet ontbreken op dit nieuwe hardcorefeest in eigen stad.

Tickets The Sound of Revolution

Een ticket voor The Sound of Revolution kost €25 euro in de voorverkoop (exclusief servicekosten). Tickets voor het festival vind je hier.

The Sound of Revolution