Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Tiende editie Brandend Zand met De Likt en Call It Off

Brandend Zand
Reno van der Looij

Zondag 4 september vindt de tiende editie van Brandend Zand plaats in en rondom de Effenaar. Naast muziek kent deze jubileum-editie net als de voorgaande een kinderprogramma, een markt en natuurlijk heerlijke hapjes en speciaalbiertjes.

Tijdens het jaarlijkse gratis nazomerfestival zijn – verdeeld over de kleine zaal en de tuin van de Effenaar – shows te zien van Bewilder, Trafassi, De Likt, Eriksson Delcroix, Small Time Crooks, Call It Off (akoestisch), Dramali en Willem Wits.

Brandend Zand

Brandend Zand ontstond op Strijp S en verhuisde na twee edities naar de Dommelstraat. In tien jaar tijd groeit het uit tot een gezellig stadsfestival dat zo’n 3000 bezoekers trekt. De uiteenlopende combinatie van stijlen en activiteiten kenmerken zowel de live- als randprogrammering van Brandend Zand, iets waar Leo Hoeksema – een van de initiatiefnemers – al vanaf de eerste editie op in heeft gezet: “We willen voor ieder wat wils bieden en niet bang zijn om gekke dingen neer te zetten. Het programma mag, of beter gezegd moet, een ratjetoe zijn. Mede door de samenwerking met de Effenaar hebben we flinke stappen kunnen maken op het vlak van inhoud, faciliteiten en zichtbaarheid. Maar in de basis is het nog steeds hetzelfde festival; het mag goed zijn, graag zelfs, maar de knipoog mag niet ontbreken.

Brandend Zand maakt onderdeel uit van Hallo Cultuur!, de jaarlijkse open dag van de kunst- en cultuurinstellingen van Eindhoven in het kader van de start van het nieuwe culturele seizoen. De entree op zondag 4 september is zoals altijd gratis. Het programma vangt aan om 13.00 u.

Ga voor meer informatie over Brandend Zand en het programma naar de website van de Effenaar of de Facebook pagina.

Brandend Zand