Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Effenaar Wovenhand en Swans actie!

Wovenhand
Redactie

Ja waarom ook niet. We waren toch lekker bezig met tickets voor leuke show weg te geven. Doen we er gewoon nog een dikke dubbele bij vandaag.

In oktober heeft namelijk de Effenaar zowel Swans (7 oktober) als Wovenhand (4 oktober) binnen een week van elkaar op het programma staan. Voor beide shows hebben we in samenwerking met Effenaar een setje van 2 kaartjes voor je klaar liggen. Hieronder lees je hoe je mee kunt dingen naar een setje tickets van 1 van de 2 shows.

Wovenhand – dinsdag 4 oktober

Vanuit zijn rootsgeoriënteerde band 16 Horsepower koos Dave Eugene Edwards dik tien jaar terug voor een nieuw pad: Wovenhand. Hierin komen niet alleen zijn rootsy muzikale wortels samen, maar ook donkere takken die op het ritme van een storm in de donkere nacht rondzwiepen. Het laatste Wovenhand album ‘Refractory Obdurate’ is zelfs ronduit heavy met tribale metal en post-punk invloeden.

Een nieuw album is in de maak en dan hoort daar gewoon een show bij in Eindhoven. De mysterieuze Edwards is zwaar gelovig, spiritueel en ongrijpbaar. Feit is dat hij na elke show zelf ook een flink aantal nieuwe volgelingen heeft. Dat zal vanavond niet anders zijn. En of we nou metal, folk of iets compleet nieuws voorgeschoteld krijgen, mooi, intens en memorabel wordt het.

Swans – vrijdag 7 oktober

Gruwelijk vet! Postpunkband Swans vereert de Effenaar voor de vijfde maal met een ongetwijfeld zwaar intense show. De band rond multi-instrumentalist Michael Gira staat sinds 2010 weer op de planken na dertien jaar op non-actief te hebben gestaan. In de Effenaar rockte de band voor het laatst in 1997 en keken er mensen vanuit het café mee hoe de tent vakkundig en met veel geweld werd afgebroken. Het nieuwe album ‘The Glowing Man’ komt uit op 17 juni.

In zijn jonge jaren produceert de New Yorkse band obscure, donkere en luide composities in de traditie van de No Wave stroming en tourde met geestverwanten als Sonic Youth en Lydia Lynch. De muziek werd getypeerd door trage, gruizige gitaarnoise, beukende drums, Gira’s morbide en gewelddadige teksten en de intense liveshows (tickets).

Win tickets voor 1 van de shows Actie voorbij

Wil jij samen naar 1 van deze  show? Ga naar ons facebook-bericht en vermeld in de comments of je naar Wovenhand of naar Swans wil. Tag tevens degene die je graag wilt meenemen. Zo ding je automatisch mee naar de show van jouw keuze.

De actie duurt tot dinsdag 22 juni aanstaande en dan maken we direct de winnaars bekend! GO!

Wovenhands

Swans