Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Vooruitblik op Jera On Air 2016 – Onze tips

Jera
Reno van der Looij

De officiele pre-party met Anti Flag in Dynamo was afgelopen dinsdag een mooie voorbode wat komend weekend Jera On Air te bieden heeft. Het punkrock / hardcore festival in Ysselsteyn heeft een fraai affiche samengesteld met een gezonde mix van nieuw talent tot de gevestigde orde en toppers in de genres.

Net als opvallend veel festivals (Groezrock, Graspop, etc.) heeft ook Jera On Air dit jaar te kampen  met overvloedige regenval en is het parkeerterrein onbruikbaar geworden. Daarom is deze verplaatst naar 1,5 km verderop. Iets om in ieder geval rekening mee te houden. (foto artikel: Lars Hendrix, Jera On Air 2015).

Twee dagen met twee stages in grote festivaltenten en de punkrock bar als derde podium. Een camping, een festivalmarkt, een speciaalbierbar en uitgebreide catering staan op je te wachten. Maar het zijn vooral gewoon de bands die wat ons betreft de grootste publiekstrekker zijn.

Wij gaan in ieder geval zaterdag ook even een kijkje nemen en willen je zeker alvast even een paar tips meegeven wat je wat ons betreft niet mag missen. Het viel overigens, zeker voor de overvolle zaterdag, nog niet mee om een keuze te maken. We hadden ook graag August Burns Red, Beartooth, Pennywise (uiteraard) en John Coffey (moeten die nog geïntroduceerd worden dan?) even uitgelicht.

Jera On Air – Vrijdag 24 juni

Siberian Meat Grinder (second stage | 18.30uur)

Tijdens de Jera On Air “guts & glory” battle in de kelder van Dynamo won Pelgrim een plekje op het affice van het festival. Het was die avond echter voor Siberian Meat Grinder die indruk maakte met een werkelijk verpletterende set. Ons verslag van deze avond hier.

 

Municipal Waste (second stage | 22.40uur)

Het verbaast ons een beetje dat deze thrash veteranen (dat mag je toch wel zeggen als je al 15 jaar meedraait) op de second stage staan geprogrammeerd. Wat ons betreft zijn deze Amerikanen uit Virginia toch een ‘must see’ act. En die lyrics mag je met een dikke korrel zout nemen.

 

The Amity Affliction (Impericon Stage | 23.30)

Nadat Municipal Waste je murw gebeukt heeft, mag je meteen doorsprinten naar de Impericon stage. De headliner van vandaag komt uit Australia en knalt met haar karakteristieke metalcore er al weer een aantal jaartjes op los. Het nieuwe album is onderweg (augustus) en de nieuwe single “I Bring the Weather With Me” laat gelukkig geen stijlbreuk horen. Doen!

Jera On Air – Zaterdag 24 juni

Call it Off (Impericon Stage | 12.30)

De zaterdag begint lekker vroeg in de middag en dan kunnen we niet om Call it Off heen. Nee, niet alleen omdat ze uit Eindhoven Rockcity komen, maar omdat deze mannen een geweldige pot (pop)punk spelen. Net na de “guts & glory” winnaars van Pelgrim (extra tip).

 

Turnstile (Second Stage | 15.35)

Dit is toch wel 1 van de grootste nieuwe hardcore sensaties van het moment. Turnstile maakt furore met een mix van ’90s hardcore met een flinke scheut groove metal en zette vorig jaar november Area 51 skatepark in Eindhoven nog ondersteboven (review hier).

 

Sick of it All (Impericon | 21.45)

Misschien een beetje makkelijk om Sick of it All hier te tippen. We kunnen het echter niet laten. Deze New York Hardcore helden, JA HELDEN, staan al zo lang bovenaan de hardcore ladder dat bij deze show de tent uit z’n voegen moet barsten. Voor een gigantische wall of death of massaal ‘Step Down’ en ‘Scratch the Surface’ mee schreeuwen.

 

Extra informatie Jera On Air

Er zijn nog tickets verkrijgbaar, dus wat houdt je nog tegen om lekker naar Ysselsteyn af te reizen voor een portie goede muziek. Alle informatie en zaken zoals de timetable en info over openbaar (de trein naar Deurne!) vervoer vind je op de website van het festival.

Jeraonair