Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 22 mei 2024

Scroll to top

Top

Throw Me In The Crater – EP

Throw Me In The Crater – EP
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Eruptisch

dreigend, beukend, alles vernietigend

Eigenlijk spelen ze overal, de mannen van Throw Me In The Crater. Staat er een band op de poster die smerige sludge speelt? Dan kun je er bijna donder op zeggen dat deze band support draait. Een goede drie jaar na het self-titled album komt de band met een nieuwe EP op de proppen. Tijd om de speakers aan het werk te zetten.

Throw Me In The Crater kun je moeilijk omschrijven in termen die wat met fijn, gevoelig of subtiel te makne hebben. Deze band maakt gewoon een gruwelijk bak kabaal. Ook erg merkwaardig is het aanhoudende vulkanische thema. Bij deze EP, uit in digitale vorm en op vinyl, krijg je dan ook een zakje met vulkaan as van de bekende Eyjafjallajökull vulkaan in IJsland (je weet wel, die klootzak die Roadburn toen zo verpest heeft).

Als kolkend magma komt dan ook het volle geluid van Throw Me In The Crater op je af met ‘Silence Before, Silence After’. Een track die met dezelfde verpletterende kracht je oor vult. De hakkende ritmes en overweldigende atmosfeer doen stiekem wel aan Celtic Frost denken, maar dan wel met de vuigheid van Fistula en een partij heaviness die zijn weerga niet kent. De gekrijste vocalen zijn in de sludge niet gewoon, maar door het hoge crust gehalte van het geluid is dit eigenlijk een prima match voor het smerige geluid en de rauwe haat die in dampen van Throw Me In The Crater afslaat.

Tweede track is ‘Black Lungs’, waar de vocalen iets prominenter de leiding nemen. Het ritme zorgt voor een constante spanning in het geluid. Het gevoel belaagd te worden door iets dat je niet kunt ontkomen, dat rijmt wel met het vulkanische thema. Gitzwart en vol venijn wordt je wederom belaagd door de band. Verpletterende drums en zware baslijntjes lijden het nummer in, samen met snerpende gitaren. Wat dat betreft is Throw Me In The Crater als hun thema, repetitief en altijd dreigend. Dat dan wel op de juiste manier.

Throw Me in the Crater is sludge, waar andere sludge bands bang voor weghollen. Het overrompelt je en beukt je vervolgens helemaal murw terwijl er een maniak in je oren schreeuwt. check deze vooral even uit!