Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

35007 gooit discografie op Bandcamp

35007 gooit discografie op Bandcamp
Guido Segers

Ooit was er de Eindhovense stonerband 35007. Hun naam is in cijfers, op zijn kop en achterstevoren ‘ Loose’. Ergens rond 2006 hield het op voor de groep, die nog een slotalbum ‘Phase V’  uitbracht, wat in 2012 opnieuw uitgebracht op Burning World Records. Nu zijn ze een klein beetje terug online.

Leden van de band vlogen uit en speelden in groepen als Suimasen, Gomer Pyle, Monomyth en Mother Unit. Drummer Jacco van Rooij, die de band al eerder verliet, speelde een tijdje met Motorpsycho en Tos Nieuwenhuizen is nu het befaamde vierde lid van de mysterieuze drone goden Sunn 0))).

Genoeg bijzondere skills, maar helaas is het al lange tijd stil rondom 35007. In 2013 verloor de band toetsenist Marc Sponselee en sindsdien was de Facebookpagina van de band ook stil…

Tot vandaag, waar plots voor het eerst in een paar jaar een live video gedeeld wordt op Facebook en plots de hele discografie verscheen op Bandcamp. Wij gaan niks voorbarigs roepen, maar het is wel bijzonder tof dat dit stukje trots van Eindhoven Rockcity online te luisteren is.

Debuut ‘Especially For You’, 1994

‘35007’, 1995

‘Sea of Tranquility’, 2001

‘Liquid’, 2002

Phase V, 2005