Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 19 juli 2024

Scroll to top

Top

Even voorstellen: Dawn Of Mankind

Roy Verhaegh

Sommige bands kunnen in Eindhoven nog geen noot spelen of daar hangen al vijftig fotografen en schrijvers omheen. Andere bands kunnen in Eindhoven al vanaf 2004 bezig zijn, kroeg in en kroeg uit spelen, zonder dat daar verder veel spotlights op gericht worden. De fans die op de eerste rang meebrullen niet meegeteld. Dawn Of Mankind is zo’n band, die aanstaande zondag 10 juli eindelijk eens in het zonnetje gezet wordt als voorprogramma voor de legendarische hardcore band Madball.

Dawn Of Mankind speelt een venijnige bak herrie, die balanceert tussen de hardcore en metalcore. Het doet in dat opzicht dan ook wel aardig aan Hatebreed denken. In 2004 begonnen als een old school hardcore coverband, valt nu wel te stellen dat ze weten hoe het genre in elkaar steekt. Kwaliteit boven kwantiteit is hun motto, want in deze twaalf jaren van bestaan hebben ze nog maar twee EP’s uigebracht. Die zitten dan ook tot de nok toe gevuld met breakdowns, vurige riffs en bulderende vocalen waar menig fan van dit genre zijn vingers bij af kan likken.

DOM

Sindsdien heeft het een tijdje geduurd voordat nieuwe single ‘Looking Back’ is opgenomen. Vijf jaar om precies te zijn. Ze hebben het hiermee ook meteen grootser en professioneler aangepakt, waarbij een onheilspellende piano de track opent. Al snel word er een gitaarsalvo opengetrokken en krijgt het muzikale geweld bijval van de overige instrumenten. Opvallend is hoe nu meer richting de metalcore leunt, voorzien ondersteunende melodieuze gitaarlijnen gedurende het refrein. Uiteraard ontbreekt ook de breakdown niet er zondag 10 juli voor mag zorgen dat Madball geen koud publiek voor zich krijgt.

Dawn Of Mankind is een band die zijn ups en downs heeft gekend, maar hier bovenal sterker van geworden is. Zonder dat ze veel releases op hun naam hebben staan, is hier een ervaren band te horen die speelt met de energie en passie van een stel jonge honden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Kortom, ben je er 10 juli ook bij in Dynamo, doe jezelf dan een gunst en wees er lekker op tijd bij om deze mannen aan het werk te zien. Hardcore lives, ook in Eindhoven.

Voor het geval je er in dit stukje tekst over heen gelezen hebt: Dawn Of Mankind is zondag 10 juli te zien als support voor Madball in Dynamo, samen met No Turning Back en Maniac Forces. Het betreft hier een hardcore-matinee, wat wil zeggen dat de zaal van Dynamo al rond 15:00 uur open gaat. Dawn Of Mankind speelt als eerste. Kaarten zijn te bestellen via de website van Dynamo.

Ow ja! niet te vergeten: je kunt momenteel ook nog kaarten bij ons winnen voor deze show.