Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Aankomende Eindhovense album release shows

Aankomende Eindhovense album release shows
Reno van der Looij

Er komt heel wat nieuw Eindhovens plaatwerk aan na de zomer. En een album release gaat natuurlijk gepaard met de nodige albumrelease feestjes.

Die nieuwe plaat moet en mag gevierd worden en er is geen betere manier dan meteen (een deel) van dat nieuwe werk live ten gehore te brengen. De komende periode zijn er drie interessante Eindhovense releases die we heel nadrukkelijk even onder je aandacht willen brengen:

Komatsu – Blue Collar Hotel (23 september)

We hebben onlangs nog een stukje gepend over de nieuwe Komatsu single ‘So Hows About Billy?’ als voorbode voor de nieuwe langspeler ‘Recipe For Murder One’. De stoner/sludge formatie maakte met deze single ons in ieder geval al gruwelijk nieuwsgierig naar de nieuwe plaat die zowel op vinyl (via Lighttown Fidelity) alsmede op CD (via Agonauta records) zal uitkomen. De release van de opvolger van ‘Manu Armata’ uit 2013 zal worden gevierd met een show in Blue Collar Hotel op Strijp-S. En wel op vrijdag 23 september.

Tickets hier. Link naar het Facebook event hier.

Bertus Borgers & The Young Retro’s (7 oktober)

Dat Bertus Borgers met z’n Young Retro’s de pannen van het dak kan rocken zagen we al eens in Helmond. De Eindhovense (vooruit, Veldhovenaar) saxofoon-held en frontman van o.a. Dity Underwear en Sweetd’Buster presenteert een fonkelnieuw album na de eerdere succesvolle release van ‘Legacy’. De samenwerking met de Young Retro’s is zo goed bevallen om een opvolger te maken, die op donderdag 7 oktober in de Effenaar wordt gepresenteerd.

Tickets hier. Link naar het Facebook event hier.

Black-Bone – Altstadt (15 oktober)

Geen nieuw songmateriaal, maar wel gewoon een hele leuke release. Het debuut van de rockers van Black-Bone wordt op vinyl uitgebracht. Het album ‘Back To Mayhem’ uit 2012 krijgt hiermee een re-release op LP. Het feestje vindt plaats in de Altstadt op Stratumseind op zaterdag 15 oktober. Het eveneens uit Eindhoven afkomstige Reptilians verzorgt het voorprogramma.

Tickets hier. Link naar het Facebook event hier.