Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 9 december 2022

Scroll to top

Top

Tired Lion weet supportacts niet te overstijgen in Stroomhuis

Tired Lion weet supportacts niet te overstijgen in Stroomhuis
Redactie

De Effenaar organiseert avonden waarbij smerige gitaarbands in rauwe locaties als Stroomhuis en Area51 spelen. Afgelopen woensdag, 6 juli, een internationaal avondje neo-grunge met het Australische Tired Lion, zuiderburen Teen Creeps en toekomstig trots uit Eindhoven: Areas.

Sinds dat het stroomhuis hun ‘achterzaal’ als concertzaal opende is Effenaar een graag geziene gast. Onder meer shows van Eagulls, Dilly Dally en Ringo Deathstarr passeerde al de revue. Afgelopen woensdag was het de beurt aan twee bands uit de Benelux en eentje van de andere kant bands wereld.

Tekst: Mike Dobber | Foto’s: Gerrit Smalbrugge

Als eerste is het de beurt aan de Eindhovense Dinosaur jr.; Areas. Niet alleen klinkt Areas als Dinosaur Jr. maar als je door je wimpers naar de band kijkt, kun je een bewegelijke J. Macis en een jonge Lou Barlow herkennen. Alleen drummer Alu Paku heeft qua uiterlijk niet veel weg van zijn Amerikaanse collega Murph.

Vanavond heeft Areas even tijd nodig om los te komen, maar na het derde nummer is daar Mercury(ook op cassette verschenen via Satan rec). De band lijkt zijn draai te vinden en je ziet gitarist Kledder ontdooien. Vanaf daar wordt het gaspedaal meer ingedrukt wat de show ten goede komt. De band is vanaf daar meer gefocust en gretiger.Geef deze band een klein jaar, wat podia om meters te maken en je hebt een potentieele nieuwe Eindhovense vaandeldrager van de vuigere gitaarherrie. Aanrader!

GM_Photography-3

In korte tijd is dit de derde keer dat ik de Belgische grungers van Teen Creeps op het podium zie. Gelukkig kent Teen Creeps een zekerheidje: ze vallen live nooit tegen. Een van de sterke punten binnen deze band is drummer Ramses die zich mag meten met de beste drummers van de Benelux. De gemiddelde grindcore band zou jaloers moeten zijn op deze immer roffelende oermens.

Ook wordt het liedje nooit uit het oog verloren binnen Teen Creeps. En die liedjes, die zijn goed. Heel goed. Denk aan de ultieme soundtrack terwijl je door Californië, of laten we het binnen Eindhoven houden, over de Boschdijk cruised.  De hooks, de breaks, de fills, het gehele bandgeluid, alles klopt aan deze band.Het gehele optreden staat als een huis, wat zeg ik, een massieve villa, en kent maar een klein minpuntje; de track Revel wordt overgeslagen. Beste grunge pop band uit Belgie van dit moment? Geen idee. Wel een van mijn favoriete in ieder geval.

GM_Photography-12

gruiNadat Teen Creeps de lat onnoemelijk hoog heeft gelegd kan Tired Lion alleen maar tegen vallen. En dat doet het eigenlijk ook een beetje. Het publiek staat voor het grootste gedeelte aan het begin van de set nog buiten te ouwehoeren of een peukje te roken.

Da’s jammer, want de eerste paar tracks zijn het beste gedeelte van hun set. De Australiers weten een mooie grungy geluid neer te zetten. Denk aan een brave variant van The Distillers of een minder vercrackte versie van Dilly Dally, Na een track of 5 begint het optreden echter in te kakken, mede door de praatjes tussen de liedjes door. Deze slaan compleet dood en halen de vaart uit het optreden. “Do you guys now what a one night stand is?” en “Today we we’re in a coffeeshop”. Dit resulteert in het feit dat de zaal langzaamaan leeg loopt en het optreden als een nachtkaars uit gaat.

Al met al een redelijke avond Gruismeel met twee top supports en een tegenvallende hoofdact. Volgende keer een iets betere headliner? Ik ben er sowieso bij!

GM_Photography-23

GM_Photography-17