Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 15 juli 2024

Scroll to top

Top

Eindhovense harcore klassiekers op Vinyl

Eindhovense harcore klassiekers op Vinyl
Guido Segers

Nederland heeft op hardcore vlak zeker wat in de pap te brokkelen gehad en dat weten ze bij Strength Records. Het label brengt namelijk een reeks ‘Dutch Harcore Classics’ uit op vinyl, met daaronder Eindhovense helden Violation Of Trust en Tech-9. Ja, ze zijn al even uit, maar maakt dat het minder vet nieuws?

Strength Records werd opgericht in 2012 door niemand minder dan Roger Miret (Agnostic Front) en Onno Cro-Mag (Aardschok) met de intentie om de hardcore scene weer wat leven in te blazen, onder andere door de organisatie van een nieuwe European Hardcore Party. Onno Cro-Mag wist eigenhandig hardcore aan de man te brengen in Nederland met zijn vele artikelen. Tegenwoordig zou men dat een hardcore-evangelist noemen. Zijn overlijden in 2013 was dan ook een enorme dreun voor de hardcore scene en het label zelf.

Gelukkig is Strength niet het label dat de handschoenen dan maar uitdoet en klom uit het dal om verder te gaan waar de oprichters gestart waren. Geïnspireerd door  Onno komt er dus nu een reeks klassiekers uit de Nederlandse scene uit op vinyl. Right Direction en Backfire! natuurlijk, maar ook Eindhovense glorie. Dat doen de mensen achter het label toch netjes.

Tech-9 kapte er in 2013 mee na een goede 22 jaar hardcorebazerij achter de kiezen. Hun debuut ‘Scars on the Inside’ is al een tijdje uit op vinyl, maar nog steeds verkrijgbaar. Violation Of Trust kwam zo’n 20 jaar terug met ‘Wiseguys’ op de proppen. Die is nog maar kort uit en dus ook nog volop verkrijgbaar.

Wij hopen natuurlijk op nieuw bloed in de hardcore scene van Eindhoven, maar ken de helden uit je verleden Rockcity! Met ook de nieuwe Discipline plaat uit bij Rebellion Records moet dat goed komen