Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 juni 2024

Scroll to top

Top

Vijfde editie Dutch Chili Fest op 10 september in Klokgebouw Eindhoven

Vijfde editie Dutch Chili Fest op 10 september in Klokgebouw Eindhoven
Redactie

Op zaterdag 10 september vindt voor het vijfde achtereenvolgende jaar het Dutch Chili Fest plaats. Het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper, vindt net als de voorgaande edities plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Dutch Chili Fest 2016 kent een divers programma.

Op de markt bieden zowel professionals als amateurs producten met chilipepers aan. Ook is er een ruilbeurs waar zaden voor pepers uitgewisseld kunnen worden. Bezoekers kunnen deelnemen aan en toeschouwer zijn van de Heetste Hamburger van Nederland wedstrijd en een sambal en hot sauce contest. Een tentoonstelling informeert het publiek over de chilipeper in de breedste zin van het woord en diverse cateraars serveren eten, waarbij de bbq corner een prominente plek inneemt. Bands en DJ’s verzorgen de muzikale omlijsting. De deuren gaan open om 12.00 u, om 20.00 u is het programma ten einde. De entree is gratis.

In 2012 trok de eerste editie van Dutch Chili Fest al 3000 bezoekers om een jaar later naar 4500 bezoekers te groeien. De organisatie hoopt het aanstaande lustrum te kunnen vieren met minstens een evenaring van het aantal van 6000 van vorig jaar. Ondanks deze mooie statistieken gaat het organisator Herald Coolbergen niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit en vind hij het vooral belangrijk om liefhebbers – zowel bezoekers als aanbieders – met elkaar in contact te brengen. Hij beschouwt zichzelf daarom meer als coördinator dan organisator van het evenement. Coolbergen: “Toen ik in 2012 concreet met het idee aan de slag ging, bleken er veel mensen met hetzelfde idee rond te lopen of op z’n minst behoefte aan een dergelijk evenement te hebben. Ondanks dat het een behoorlijke niche is, zijn veel mensen in hun vrije tijd of beroepsmatig met pepers bezig. Ik heb die mensen bij elkaar gebracht. Voor mijn gevoel doen we het dus ook allemaal samen.”

Meer informatie over Dutch Chili Fest 2016 is te vinden op de facebookpagina van Dutch Chili Fest en zal in de aanloop naar Dutch Chili Fest 2016 bekend worden gemaakt.

Zaterdag 10 september
Klokgebouw, Strijp S, Eindhoven
Dutch Chili Fest 2016 – markt, tentoonstelling, Heetste Hamburger van Nederland, hot sauce & sambal contest, bbq corner en live muziek
Van 12.00 tot 20.00 u
Entree gratis
Facebook