Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 november 2023

Scroll to top

Top

Ardens festival La Truite Magique maakt line-up compleet

Ardens festival La Truite Magique maakt line-up compleet
Guido Segers

Huh? De Ardennen? Dat is toch een heel eind van Eindhoven af? Dat klopt, maar met een Eindhovense connectie als deze, moeten we er wat over vertellen. La Truite Magique is een klein festival in een vallei in de Ardennen. Kunst, natuur en buiten in de achtertuin van Bob en Henja, die vanuit Eindhoven naar de vallei verhuisden. Bovendien doet Tom Ketelaars (voorheen van de Effenaar) de programmering. En het is ook zo’n verbazend mooi festival!

Met de toevoeging van Town of Saints en Darlyn uit Nederland en de Belgische acts You Raskal You en Sleepers’ Reign is het programma van La Truite Magique compleet. Het festival nabij Houffalize, België, presenteert daarmee in het tweede weekend van augustus een gevarieerde en internationale line-up, bestaande uit ruim 20 acts uit acht verschillende landen. De – letterlijk – grootste naam op het affiche is echter een lokale: de Ardense vallei van herberg La Truite d’Argent waarin het festival plaats vindt, een bijzonder decor waartegen de live optredens iets extra’s krijgen. Het idyllische dal wordt in stijl omgevormd tot festivalterrein met tenten en decoratieve aankleding passend in de omgeving.

De aanbieders van drank en eten zijn ook zorgvuldig geselecteerd door de organisatie. Het aanbod is gevarieerd en veelal duurzaam en biologisch geproduceerd; van een Tibetaanse keuken tot Lupulus bier uit de streek en van smoked pulled pork tot artisanale koffie geserveerd uit een 2CV. De derde editie van La Truite Magique duurt van vrijdagmiddag 12 tot zondagmiddag 14 augustus. Dagkaarten, tickets voor het gehele weekend en combi-tickets inclusief camping en ontbijt zijn verkrijgbaar via de website van het festival. De capaciteit van het festival is begrensd op 1000 bezoekers, om het exclusieve karakter te waarborgen. In 2015 was het festival uitverkocht.

Programma (in willekeurige volgorde)

Town of Saints, Darlyn, You Raskal You, Sleepers’ Reign, Aidan Knight, Hein Cooper, The Graveltones, Barefoot and the Shoes, Tamarin Desert, Storksky, Jick Munro & The Amazing Laserbeams, Dez Mona, Donnerwetter, Pierce Brothers, Trevor Sensor, Pocket Knife Army, I Have a Tribe, Delaney Davidson, Jacle Bow, Protection Patrol Pinkerton, Indian Askin en Little Kim & The Alley Apple 3.
Het tijdschema wordt enkele weken voor het festival plaats vindt bekend gemaakt.

Tickets

La Truite Magique kent zogeheten Magic 3 Day Combi Tickets, waarbij naast het hele weekend toegang tot het festival een campingplek en op zaterdag en zondag een ontbijt is inbegrepen. Dag- en weekendkaarten zonder campingplek zijn ook verkrijgbaar. De verschillende varianten met prijzen:
Magic 3 Day Combi Ticket € 119,50 excl. servicekosten
Weekendticket (vrijdag, zaterdag en zondagochtend) € 69,50 excl. servicekosten
Dagkaart vrijdag € 25,- excl. servicekosten
Dagkaart zaterdag € 50,- excl. servicekosten
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van La Truite Magique

Over La Truite Magique

Het terrein waarop La Truite Magique zich afspeelt ligt letterlijk middenin de bossen en wordt begrensd door heuvels aan beide zijden en doorkruist door een meanderend beekje. De in alle objectiviteit als indrukwekkend te betitelen locatie, maakt La Truite Magique al op voorhand een bijzonder en onderscheidend festival.

La Truite Magique was in 2015 met 1000 bezoekers volledig uitverkocht. Ook dit jaar zijn er maximaal 1000 tickets verkrijgbaar. De capaciteit is door de organisatie – bestaande uit het Eindhovense koppel Bob Muileboom en Henja Govers, tevens uitbaters van herberg La Truite d’Argent – bewust beperkt tot dit aantal. Govers: “We willen dat La Truite Magique een intiem en exclusief festival is; groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival is en niet op een privéconcert, maar klein genoeg om in drie dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken.”

Indachtig deze filosofie ligt de nadruk met betrekking tot de inrichting en aankleding van het festival ook op kwaliteit in plaats van kwantiteit. In stijlvol vormgegeven tenten vind de bezoeker een catering-aanbod met biologisch en vers bereid voedsel en een speciaalbieren- en cocktailbar. Er zijn twee podia – een hoofdpodium en een bospodium – en de toepasselijke decoratieve uitingen moeten de beleving compleet maken.

Relevante urls
Website La Truite Magique
Facebook La Truite Magique
Facebook event La Truite Magique 2016