Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juli 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity van Nico Winkelmolen

Eindhoven Rockcity van Nico Winkelmolen
Redactie

In deze gloednieuwe rubriek laten we graag de mensen die Eindhoven Rockcity maken vertellen over wat voor hen dit zo’n mooie muziekstad maakt. Nico Winkelmolen is zo iemand en hij verteld graag wat meer over zijn Rockcity.

Nico is een frequente bezoeker van live shows in Eindhoven en doet sinds een jaar of vier de programmering in Café Wilhelmina. Vroeger speelde hij in occulte bands als de Bierbuikduivels en Franky Vampire & his Virgin Shooters. Inmiddels niet meer actief aan het bassen, maar wel actief met het regelen van toffe shows.

Nico’s Rockcity

Wat maakt Eindhoven voor jou tot Rockcity?
We zijn in Eindje gezegend met een enorme hoeveelheid en diversiteit aan bands en locaties waar live muziek te beleven is. Denk dat we af en toe niet beseffen hoe veel hier te doen is op het gebied van live muziek ten opzichte van menig andere stad. Dat is iets om trots op te zijn.

Wat is de meest rock’n’roll locatie van de stad?
Ik zou natuurlijk de Wilhelmina moeten zeggen maar ik vind dat we daar een wat breder kader hebben dan alleen rock & roll. Voor mij blijft de Area 51 toch wel de vetste underground locatie, zo veel goed ranzige shows gezien daar. Jammer dat het aantal live shows daar door de strengere regelgeving omlaag is gegaan.

Wat is de allerbeste show die je ooit in Eindhoven hebt mee mogen maken?
Deze vraag is na een miljoen miljard shows bezoeken helaas onmogelijk te beantwoorden met 1 uitschieter. Dan maar op sentiment af gaan en dan kom ik toch uit bij de Dynamo Open Air festivals in de jaren 90, die hebben heel veel indruk achter gelaten op het menneke dat ik toen was (en nog steeds ben)

Welke 3 platen belichamen voor jou het gevoel van Eindhoven Rockcity (en waarom)?
Stuurbaard Bakkebaard – Boys do cry: Vanwege hun onvoorspelbaarheid en gekte een van de meest avontuurlijke en spannende bands van NL.
The Flyin Spiderz – Flyin Spiderz: Een van de grondleggers van de Nederlandse punk kwam gewoon uit Eindhoven en hebben (onbewust) de fundering gelegd waar veel Eindhovense bands een paar decennia later op hebben gebouwd.
Peter Pan Speedrock – Rocketfuel: Hier hoef ik weinig aan toe te lichten, DE belichaming van alles waar Rockcity voor staat.

Wat is je mooiste Rockcity herinnering/anecdote?
De Koningindorock festivals die Grace en Willy jarenlang met Koninginnedag in de tuin van hun La Folie hebben georganiseerd. Als ik aan het rockcity scene gevoel denk dan kwam dat daar allemaal samen met alle toffe lokale bands en een afzichtelijk hoop drankgelach.

Mensen zeggen wel eens dat Eindhoven Rockcity dood is. Wat denk jij daarvan?
Als stad helemaal niet mee eens, er lijkt meer te doen dan ooit. Het Rockcity scene gevoel van een eerdere generatie (waar ik zelf ook toe behoor) is er misschien niet meer in de vorm van zoals het vroeger was maar ik ben er van overtuigd dat er meer dan voldoende voedingsbodem is voor een mooie toekomst, welke naam je het beestje dan ook maar wil geven.

Wie is voor jou de toekomst van Eindhoven Rockcity?
Ik zou veel bands en artiesten tekort doen om er 1 of enkele te noemen, er zijn op meerdere vlakken ontzettend veel talentvolle acts. Of je nu van rock, garage, metal of roots houd, er is voor elk wat wils en ik zie en hoor bijna wekelijks op verschillende plekken toffe dingen voorbij komen.

Wil je nog wat meer kwijt?
Bezoek veel shows en hou elkaar op de hoogte van wat er te doen is. Vaak weten we niet eens wat er allemaal wordt georganiseerd. Als we dat met z’ n allen wat beter proberen te doen en ook eens over elkaars schutting durven te kijken dan blijft.

Houd de agenda van Café Wilhelmina in de gaten. Er is nu even een pauze, maar daarna staan hier vast weer veel bijzondere bands te spelen!