Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Superhero Status – Superhero Status 7” recensie

Roy Verhaegh

Review Overview

Score
7.5
7.5

Ode aan vroeger.

Superhero Status levert met deze self-titled 7 inch een ode aan de hardcore (super)helden van weleer.

Fans van een goede pot (melodische) hardcore, weten natuurlijk al lang wat er donderdag 25 augustus in Eindhoven te doen is. Dan mogen namelijk de Canadezen van de hardcore/punk-formatie Comeback Kid korte metten maken met Dynamo. Oorspronkelijk deelden zij deze positie met het nóg hardere Terror van one-liner-frontman Scott Vogel, maar die moesten helaas de tour afzeggen. Zodoende heeft Comeback Kid nu de leiding en is daar als voorprogramma de Braziliaanse/Nederlandese hardcore band Ghost Years voor in de plaats gekomen. Ook zal het Eindhovense Superhero Status van zich laten horen deze avond. Een speciale avond welteverstaan voor de mannen, want deze avond zullen zij hun nieuwe self-titled 7 inch officieel uitbrengen.

Het vinyl zit momenteel nog in de afrondende fase, maar de muziek zelf is al te beluisteren via diverse diensten zoals Spotify, Deezer en itunes. De self-titled 7 inch is de tweede release van de band als je ‘New Demo’ uit 2015 meetelt. Mocht je reeds bekend zijn met die betreffende release, dan zul je twee tracks meteen herkennen, te weten ‘Take It Back’ en ‘Through The Years’. Mocht je überhaupt nog niet bekend zijn met de band, dan kun je het beste denken aan een mix van Gorilla Biscuits, Snapcase en The Vandals. Hardcore met een melodisch randje, punkrock met een rauwer randje. Een vergelijking met het oudere werk van Comeback Kid ten tijde van ‘Wake The Dead’ is ook wel op zijn plaats.

Superhero Status
De release telt 5 nummers en duurt 11 minuten in totaal, maar levert in die luttele minuten genoeg af om een term als ‘kort, maar krachtig’ extra kracht bij te zetten. Hardcore-punk staat dan weliswaar nooit bekend om langdradige nummers, maar die van Superhero Status zijn wel heel erg ‘recht-voor-zijn-raap’. Het tempo ligt constant hoog en frontman Mattis heeft een aangenaam stemgeluid, waarmee hij schreeuwt, maar niets forceert. Het is een manier van zingen die bijvoorbeeld ook frontman Toby Morse van H2O hanteert. Uiteraard wordt Mattis ondersteunt door gangvocals hier en daar en gaan de teksten veelal over de onderlinge band die gevonden wordt in de liefde voor deze muziek.

SHS_kleiner2Superhero Status levert niets nieuws onder de zon, maar geeft met deze 7 inch een set aan nummers af die gelden als een ode aan de (super)helden van weleer. Het zit netjes in elkaar, het geluid is strak, maar kent genoeg speling om het enthousiasme en passie door te laten sijpelen. Het is deze passie en energie wat de grote troefkaart zal zijn voor de Eindhovenaren als zij donderdag 25 augustus het publiek mogen opwarmen voor Comeback Kid. Een flinke klus, maar zoals een bekende kreet uit het superheldendom luidt: “With great power comes great responsibility”. Superhero Status beschikt met deze release over een kracht waarmee ze die verantwoordelijkheid gegarandeerd op zich kunnen nemen.

Mocht je er per ongeluk over heen gelezen hebben, donderdag 25 augustus zal Superhero Status te zien zijn als support voor Comeback Kid in Dynamo te Eindhoven, samen met Ghost Years. Gegarandeerd dat daar enkele van deze nieuwe nummers voorbij zullen komen.