Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 17 april 2024

Scroll to top

Top

The Trip Voyagers – Mother Funker

The Trip Voyagers – Mother Funker
Guido Segers

Psychedelische muziek ligt Eindhoven wel, dat blijkt uit de aanwezigheid van een feestje als Eindhoven Psych Lab. The Trip Voyagers passen wel binnen dat concept met hun dromerige muziek die vooral uit jams voortvloeit. Nu is er wat vastgelegd onder de naam ‘Mother Tripper’.

De groep is een internationaal gezelschap dat vooral lekker los wil gaan op hun instrumenten. Dat doen ze graag in een bijzondere setting, zoals een avond over astro-geluiden in het TAC. Muziek om even lekker van te genieten dus.

Als je het idee van structuur in muziek los laat en gewoon de stroom energie laat vloeien, dan krijg je ongeveer de klanken zoals die meteen op ‘ Sway of the Soul Flower At Sunrise’ hoort. Het melancholische wuiven is ook echt in de dwarrelende muziek terug te horen. Die zwelt een beetje aan en damt weer in. Die complete vrijheid werkt hypnotiserend en doet je een beetje wegzakken.

Op ‘Acic Blot on Blues Litmus’  pakken we een steviger ritme op, waardoor het nummer heel geleidelijk aanzwelt en de gitaren lekker speels mogen spelevaren op de ritmische golven. Hoewel de band heerlijk jamt en de improvisatie soepel tot een eenheid wordt, voelt het geheel nogal hermetisch. Alsof er niemand echt uit de band kan springen, maar dat lijkt ook het idee van de band. Ergens tussen ambient, psychedelica, dreampop en funk houden The Trip Voyagers zich op.

Althans, totdat er ineens een echte vette funky basloop komt en het hele geluid omslaat. De eenheid blijft gebord, maar laat zich wel allerlei kanten op manoeuvreren. Dat funk element is iets wat de band wel degelijk omarmt heeft, maar dat houdt het spel tussen ritme en lekker spacen ook spannend en voldoet aan de verlangens van de luisteraar.

De groep komt graag een keer bij jou jammen, dus houdt ze in de gaten!

Facebook The Trip Voyagers