Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 februari 2020

Scroll to top

Top

Nieuw album ‘Eindhoven’ van Bertus Borgers & The Young Retro’s uit in oktober

Bertus Borgers & the Young Retro's
Reno van der Looij

‘Eindhoven’ is de titel van het nieuwe album van Bertus Borgers & The Young Retro’s dat op 7 oktober uitkomt. Het is de opvolger van het debuut ‘Legacy’ uit 2015. De releaseshow van ‘Eindhoven’ vindt plaats op 7 oktober in, hoe kan het ook anders, de Effenaar in Eindhoven. Het album wordt ook op vinyl uitgebracht.

‘Eindhoven’ is net als ‘Legacy’ geproduceerd volgens de Nashville methode: eerst het repertoire bepalen, dan repeteren en vervolgens de nummers zoveel mogelijk live opnemen. Via deze methode komt de energie van de muzikanten het beste tot zijn recht. De titel ‘Eindhoven’ slaat niet zo zeer op de stad zelf, maar symboliseert de plek waar de band elkaar heeft ontmoet. De omgeving waar de muziek van dit album tussen 1970 en nu werd geschreven.

‘Eindhoven’ bevat drie Sweet D’Buster songs (Stir Up The Fire, Bread en Still Believe), die de band al meer dan een jaar speelt tijdens shows, aangevuld met twee b-kantjes van oude singles (Nightcat en Look In The Eye) en de twee nooit eerder uitgebrachte nummers Bidonville en Spiral Of Violence. Samen met The Young Retro’s schreef Bertus ook drie nieuwe nummers, waaronder Better Look Out For Bertho en Stay Close.

Bertus Borgers heeft bekendheid verworven als zanger, saxofonist, songschrijver en bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweet D’ Buster. Ook was hij gastspeler bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Samen met Gio Silwa, Wouter Bertho’Mollen en Maurice Christian George vormt Bertus sinds mei 2015 het kwartet Bertus Borgers & The Young Retro’s. De karakteristieke blues, jazz en soul invloeden van Bertus worden door de jonge honden moeiteloos vertaald naar een hedendaagse rocksound.

 

Foto artikel: Bertus Borgers live @ Cacaofabriek Helmond | © Reno van der Looij.