Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Win kaarten voor Female Metal Event vrijdag

Win kaarten voor Female Metal Event vrijdag
Reno van der Looij

FemME, het Female Metal Event vindt deze maand plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september 2016. Na de succesvolle eerste editie in 2014 en 2015 (lees hier ons verslag terug) is de derde editie zelfs over 3 dagen verdeeld.

Daarmee is FemME het grootste Female Metal Event van Nederland. De plaats van handeling is wederom de Eindhovense Effenaar. Met Arch Enemy heeft het Female Metal Event bovendien een dikke headliner te pakken.

Ook de rest van de programmering mag er weer zijn. Naast de Zweedse melodic deathmetalband noteren we ook The Birthday Massacre, Sirenia, Kingfisher Sky, Vic Anselmo, Sleeping Romance, Kobra and the Lotus, Xandria, Diabulus in Musica, Ancient Bards, Bliksem, End of the Dream, The Charm the Fury, Infected Rain, Nightmare, Sleeping Romance, Ex Libris, Valkyre, Winter in Eden, Hell City en Elyose.

Marcela Bovio solo album release

De vrijdag heeft met de album release van de in Eindhoven woonachtige Marcela Bovio een lokaal tintje. De zangeres van onder andere Stream of Passion zal haar solo album ‘Unprecedented’ presenteren deze avond. En dat doet ze speciaal voor deze gelegenheid ook nog eens met een heus stringkwartet Voor ons reden om 2 setjes kaarten weg te geven voor deze avond! Op deze avond krijg je tevens oa. Kingfisher Sky, Vic Anselmo en Sleeping Romance te zien.

Hoe win je kaarten voor Female Metal Fest Friday Actie beeindigd

In samenwerking met organisator Interdependent Concerts mogen we 2 setjes van 2 kaarten voor vrijdag 23 september weggeven! Je hoeft slecht 2 dingen te doen om deel te nemen aan de actie. Ga naar de Facebook pagina van Eindhoven Rockcity. Like het Facebook bericht en vermeld in de comments wie je mee wilt nemen naar deze show. De actie duurt tot 9 september aanstaande en dan maken we direct de winnaars bekend!

Over Female Metal Event

Bij het Female Metal Event is het primaire criteria dat de band tenminste een vrouw in de gelederen heeft. Dat hoeft niet alleen een frontvrouw te zijn maar kan ook een gitariste of bassiste zijn. In de praktijk blijkt het ook deze keer vooral frontvrouwen op zang te zijn. Dat betekent niet dat er in de programmering maar een stijl aan bod komt. In de grote en kleine zaal is het hele scala, van operatic / symphonic tot death / trash metal te vinden. De doelstelling van FemME is ook onbekendere en vernieuwende bands een kans te bieden. Daarom zullen er naast bekende zwaargewichten zullen ook kleine verrassingen op het podium staan. Facebook event hier. Tickets hier.

Femme