Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 maart 2024

Scroll to top

Top

Win tickets voor Sonic Boom festival in POPEI

Sonic Boom
Reno van der Looij

Over een kleine 2 weken, op zaterdag 1 oktober, gaat de 5e editie van Sonic Boom 2016 van start. POPEI presenteert in samenwerking met Lighttown Fidelity en Eindhoven Rockcity een dijk van een line-up! Als liefhebber van stevige phychedelica, ronkende stoner, fuzzy riffs en donkere rock wil je hier gewoon bij zijn.

We kunnen het dan ook bijna niet voorstellen dat je nog geen kaartje heb voor de vriendelijke prijs van 15,00 euro. Om het je nog makkelijker te maken geven we ook nog 2 setjes van 2 tickets weg! Hoe je die tickets kunt winnen is heel simpel: Je hoeft slecht 2 dingen te doen om deel te nemen aan de actie. Ga naar de Facebook pagina van Eindhoven Rockcity. Like het Facebook bericht en vermeld in de comments wie je mee wilt nemen naar Sonic Boom. De actie duurt tot vrijdag 23 september aanstaande en dan maken we direct de winnaars bekend! GO!

Over Sonic Boom 2016

Met Monomyth en ZooN heeft Sonic Boom op zaterdag 1 oktober twee afsluiters van formaat. Maar ook de wederopstanding van Gomer Pyle, de Stoner van Velcro Fly en de Zuiderburen van Tangled Horns mogen er zijn. Lighttown Fidelity DJ Team zal tussendoor plaatjes draaien en de visuals worden verzorgt door Jerome Sigelaar.

Een affiche met bands van het zwaardere soort voorzien van dikke visuals en een muur van geluid. Dj’s, een vinylcorner, een speciaalbierbar en een lekkere hap voor de betere bodem maken het af. Geluidsgrenzen worden doorbroken en opgerekt met sonische knallen tijdens Sonic Boom.

De voorverkoop is direct van start gegaan en je kunt via deze link voor 15,00 euro bij dit event zijn. De locatie is zoals de voorgaande edities wederom POPEI op Strijp-S. Sonic Boom (Facebook event) bestaat dit jaar dus vijf jaar en heeft voor deze jubileum editie zoals gezegd een line up om van te watertanden weten samen te stellen.

De Sonic Boom 2016 line-up:

ZooN

De schrijvende pers komt vaak superlatieven tekort om de line up van ZOON te beschrijven. Met leden die een verleden hebben in bands als Astrosoniq, The Devil’s Blood en The Gathering kun je natuurlijk ook wel met recht van een supergroep spreken. De band maakt die status op het debuut album Deep, waarop ook Farida Lemouchi (The Devil’s Blood) een gastrol vertolkt, meer dan waar. Het geluid van de band laat zich moeilijk omschrijven, maar de term “Dark Americana” lijkt de lading nog het meest te dekken. De door Jerome Siegelaar gemaakte clip bij het nummer Darkness Falls spreekt wat dat betreft boekdelen. Ook live zal de band door hem bijgestaan worden, wat garant staat voor visueel spektakel.

Monomyth

Vier jaar na hun legendarische optreden tijdens de eerste editie van het festival komt MONOMYTH dit jaar terug als absolute headliner van Sonic Boom. Een status die de band meer dan verdiend heeft naar aanleiding van de drie uitstekende platen die in de tussenliggende jaren zijn uitgebracht. Het meest recente meesterwerk EXO is het sluitstuk van de trilogie en neemt je mee naar de verste uitersten van het muzikale universum. Spacy krautrock, psychedelica, dansbare ritmes, er staat, zeker live, geen enkele rem op deze band. Bereid je voor op een muzikale trip die zijn weerga niet kent.

Velcro Fly

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het uit Oss afkomstige Velcro Fly maakt stoner zoals stoner ooit bedoeld was. Een solide fundament van drum en bas, waarover de ene gruizige riff de andere in rap tempo opvolgt. Het is een beproefd recept dat rechtstreeks uit de Californische woestijn afkomstig lijkt te zijn, maar de band gunt zichzelf daarnaast ook de ruimte om af te wisselen en te variëren in tempo. Een feest der herkenning dus, wat echter nergens gaat vervelen. Live staat het helemaal als een huis en groovet het als een malle, zorg dus dat je op tijd bent!

Gomer Pyle

Tot plezier van velen terug na een afwezigheid van een aantal jaar en nu aanwezig tijdens Sonic Boom; Gomer Pyle. Hun album Idiots Savants geldt als een absolute klassieker in het space rock / stoner genre en is, zeker op vinyl, een veel gezocht collectors item. De dromerige psychedelische stoner die de band op het album maakt is in Nederland nog zelden tot nooit geëvenaard. Met een indrukwekkend nieuwe, drie nummers tellende, EP is de band terug van weggeweest en haakt men zonder enige moeite weer aan bij de gevestigde orde.

Tangled Horns

Waar deze Antwerpse band op de vorige plaat Immovable Object en debuut Klang nog voornamelijk op stoner geënte muziek maakte, is Tangle Horns op het nieuwe album Unstopable Force wat meer richting 90’s grunge opgeschoven. Dat zorgt voor meer energie, meer melodie en meer ruimte voor de zang. Het resultaat houdt het midden tussen Alice In Chains en Queens Of The Stone Age. Live staat de band bekend om haar solide en zeer energieke shows, waarbij alle remmen los gaan.

Sonic Boom