Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 mei 2024

Scroll to top

Top

S.T. Cordell – Do Not Go Gentle/Exodus

S.T. Cordell – Do Not Go Gentle/Exodus
Guido Segers

Daar is ie dan, de eerste plaat van de Eindhovense All-Star band S.T. Cordell. De heren waren al beroemd voor er iets te luisteren was en wisten met hun eerste live show in lange tijd in Area 51 luisteraars in vervoering te brengen.

Met leden uit Woody & Paul, Het Droste Effect en Long Life Heads heeft de band een rijk arsenaal muzikale ervaring. Geinspireerd door het heden en een stukje verbluffen maken de mannen iets wat als Euro Tech omschreven wordt. Dat is toch fijn om te luisteren.

Afijn, twee flink lange nummers met dansbare rockmuziek, uit bij de Zesde Kolonne. Het geluid is iets wat prettig in het gehoor ligt en een beetje terugkeert naar dat grensgebied wat New Order in een ver vervlogen verleden verkende. Het eerste nummer neemt een regeltje uit een befaamd gedicht van de Welshe dichter Dylan Thomas, te weten ‘Do Not Go Gentle’ en daaromheen wordt het nummer opgebouwd.

Warme synths, dampende gitaren en een gestroomlijnde productie zorgen voor een meeslepende track. De lome beat doet je een beetje wegsukkelen en het duurt tot ver in de negende muziek voor de puike Euro House synths er in knallen. Zanger Woody mag hier ook even zijn stemgeluid laten horen in een plots veel weidser stuk muziek.

‘Exodus’ is een ander verhaal, met een elektronisch ritme en een funky basloopje is de rock’n’roll hier wat moeilijker in te bespeuren. Het is de terugkeer naar de vroege, analoge dansmuziek zonder fout te gaan klinken. De melancholische zangstijl van Woody speelt ook hier een centrale rol om het geheel de juiste smaak te geven. Het is een beleving deze nieuwe plaat van S.T. Cordell.