Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april 2024

Scroll to top

Top

Bombardier Muffy – Other Worlds Than These

Bombardier Muffy – Other Worlds Than These
Guido Segers

Hij is al even uit, de plaat van deze Sittardse en Eindhovense formatie, maar we gaan er gewoon een stukje over schrijven. Bombardier Muffy kwam eerder dit jaar met een debuutschijfje ‘Other Worlds Than These’, uit op Monomentum Records. Daar moesten we toch eens naar gaan luisteren.

De band laat zich naar eigen zeggen inspireren door bands als Black Sabbath en Kyuss en timmert al een paar jaartjes aan de weg. Groovy stoner met een flinke vleug psych is wel de meest pakkende omschrijving voor het geluid van deze mannen.

Hoewel die vergelijkingen absoluut passend zijn, merk je bij het luisteren naar de plaat wel dat de scherpe randjes van een Sabbath en het venijn van Kyuss bij deze jongens wat ontbreken. Ze zitten net wat meer op een beheerste en hypnotiserende koers. Dat is meteen te horen op ‘Last Moments’ wat van een paar stevige riffs telkens vlot terug springt naar ene ingetogen, dromerige passage.

Stiekem zit de band heel dicht tegen een poppy formule aan. Met de catchy momenten op ‘Something Wrong’ verwacht je een paar lekker uitgesponnen riffs, maar het blijft hoekig snel en behapbaar klinken. Prima, maar dat is precies waarom Bombardier Muffy een tikje braver klinkt. De zang verraad wel potentie op deze track en laat ballen horen. Op de volgende krijgen we wel wat meer dat gevoel, met een oosters tintje.

Bombardier Muffy heeft meer dan genoeg kwaliteit in huis, maar lijkt op deze plaat nog bezig te zijn met een zoektocht naar een eigen geluid. Wellicht zal dat meer in de meeslepende powerpop liggen van ‘Numbed by You’, maar de tijd zal het leren. Met  ‘Other Worlds Than These’ laat het drietal horen wie ze zijn!