Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity van Marco Gelissen

Eindhoven Rockcity van Marco Gelissen
Guido Segers

Marco Gelissen mag dan zijn wortels in het zuiden hebben, hij woont en werkt en speelt al geruime tijd in Eindhoven. We vroegen hem in deze rubriek wat te vertellen over zijn Eindhoven Rockcity en daarover kun je hier alles teruglezen.

Marco speelt en zingt in An Evening With Knives (van de stickers ja). Dat is het grootste deel van het jaar in ieder geval, tijdens Carnaval speelt hij in Telekids Voor Alcoholisten, een feestnummer dat velen ongetwijfeld meegemaakt hebben. In het verleden speelde Marco in de nu-metal band Liftid, maakte nog ooit een uitstapje naar de band Machego en speelde als invaller een half jaar mee met Komatsu. 

Marco’s Rockcity

Wat maakt Eindhoven voor jou tot Rockcity?
Binnen iedere stad zul je een zekere rock-kern hebben. Je moet deze natuurlijk wel opzoeken. Of Eindhoven nog steeds ‘de rockcity is’ vind ik een lastige vraag. Ik denk dat ik in de PPSR rockcity periode me nog net wat teveel in het diepe zuiden van het land bevond. Voor mijn gevoel is die scene van destijds een tikkeltje vergaan.
Wel weet ik dat ik in Eindhoven zeker aan mijn rock-trekken kom. Er speelt altijd wel ergens een coole band en de rock-minded venues in deze stad zijn op twee handen niet te tellen. Dan nog niet gehad over wat vette festivals zoals Dynamo en (voormalig) Speedfest.

Wat is de meest rock’n’roll locatie van de stad?
Dan neig ik toch naar 4 locaties. Op plek 1 absoluut de Crustbar. Tikkeltje illegaal, maar daardoor extra lekker. ‘ The sky is the limit’ , perfect voor een show op geheime locatie. Insiders weten wel waar ik ’t over heb. Je komt er niet zomaar binnen, maar als je er bent is het altijd lomp feest.
Op plek twee ’t Stroomhuisje. Zie Crustbar, maar dan openbaar. Gewoon gaaf.
Laten we dan vooral Area 51 niet vergeten. Jammer dat er steeds meer aan regels wordt gelegd wat betreft openingstijden en geluidsoverlast, maar hoe gaaf is het om Europa’s no.1 skatehall in je eigen dorpje te hebben? Last but not least Café The Jack. Daar weten ze tenminste nog goeie muziek te waarderen.

aewk-4775

Wat is de allerbeste show die je ooit in Eindhoven hebt mee mogen maken?
Dan ga ik toch een stukje terug in de geschiedenis. 31 mei 2001 speelde Hed(PE) in de oude Effenaar in de orginele lineup. Enkel twee, te gekke platen op zak en Roermondse locale helden Dreadlock Pussy in het voorprogramma is me die toch wel behoorlijk bijgebleven.

Welke plaat belichaamt voor jou het gevoel van Eindhoven Rockcity?
Eindhoven Rockcity ruikt voor mij toch vooral naar Peter Pan Speedrock. In mijn studententijd stond plotseling ‘Spread Eagle’ op de luisterpaal. Dat was mijn eerste echte kennismaking met PPSR. Eerste indruk is belangrijk blijkt…

Wat is je mooiste Rockcity herinnering/anecdote?
Wat mij betreft niet persé een typische ‘rockcity band’, maar als crew voor The Devil’s Blood heb ik toch wel wat bijzondere momenten meegemaakt. TDB gaf wat mij betreft ‘ seks, drugs & rock’n’roll’ een nieuwe dimensie. De Nightliner tour zal ik nooit vergeten, net als de eerste keer dat ik ze zag in Flensburg.

Nietsvermoedend ging ik het voor het eerst een weekend met de heren op pad. Tijdens de eerste noten werd ik compleet omvergeblazen door de band, die vanaf dat moment, tot mijn favorieten behoort. Ook toen mijn eerste ontmoeting met Wuubke, een Duits meisje die de band show na show, op blote voeten, liftend door heel Europa nareisde. TDB heeft heel fanatieke fans kan ik je vertellen. Op het enge af…

Mensen roepen nog wel eens dat Eindhoven Rockcity dood is. Wat denk jij daarvan?
Tja, dingen komen en gaan. Het hangt af van de definitie van ‘Eindhoven Rockcity’. Er is in ieder geval wat mij betreft meer dan genoeg te beleven en wat dat betreft is Eindhoven rockcity dus zeker niet dood.

An Evening With Knives is even uit de running vanwege de blessure die drummer Ivo opliep, maar in 2017 komen ze gewoon terug, jonge!

Foto’s: Josanne Fotografie (header), Justina Lukosiute