Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven eert Peter Pan Speedrock met bijzondere release

PPSR
Reno van der Looij

It was loud, mean, fast & dirty”! Een quote die de laatste tijd veel gehoord is rondom het naderende afscheid van Peter Pan Speedrock. Zoals bekend houdt het trio er tegen het einde van dit jaar na twintig jaar mee op en neemt men op 25 en 26 november afscheid middels twee shows in de Effenaar te Eindhoven.

Dat kon de Eindhoven scene niet zomaar voorbij laten gaan en daarom werd op woensdagavond 5 oktober, in het geheim, een heuse surprise act en list verzonnen om de band in zijn voltalligheid naar de Bottle Distillery in de oude Schellensfabriek te lokken. De reden? Peter Pan Speedrock een uniek item aan te bieden en om dit afscheid luister bij te zetten. Bij wijze van dank vanuit de Eindhovense rockscene! Rondom het afscheid verschijnt namelijk een vinyl album vol Peter Pan Speedrock nummers die zijn opgenomen en worden vertolkt door tien verschillende Eindhovense (Rockcity) bands.

De totstandkoming

Na een introductie door oud-The Rambler baas en tegenwoordig uitbater van de Bottle Distillery Mark Migchels, vertelt Lighttown Fidelity baas Matthijs Kropff hoe het idee is ontstaan tussen hem en Gijs Van de Burgt (Muziekgebouw Eindhoven, boeker bij Bureau Zwaardvis). Wat volgde was een rondje bellen/mailen naar bands die wilde meedoen. Dat bleek geen vervolgens geen enkel probleem. In no-time waren er 10 Eindhoven Rockcity bands die de vrijwillige medewerking aan de plaat wilde verlenen en waren Effenaar en Eindhoven Rockcity bereid hun steentje bij te dragen.

Na een uitgebreid dankwoord aan de voormalig organisatoren van 10 edities Speedfest zijn de eerste drie platen (wel dummies, het vinyl moet nog geperst worden) aan de drie bandleden aangeboden. Het is daarna aan Candybar Planet in de persoon van Richard Plukker om het geheel akoestisch luister bij te zetten met een de bijdrage van ‘Angeldust’. Quintijn Lohman van Tigre Blanco doet dat daarna zelfs zonder gitaar, met een geïmproviseerde fonetische versie van de track ‘Boom!’. Woody sloot vervolgens af met, hoe kan het ook anders, ‘Rockcity’.

Eenmalige unieke uitgave

De eenmalige uitgave van dit fraaie album is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Eindhovense Lighttown Fidelity label, Effenaar en, ja wij van, Eindhoven Rockcity.

Naast Candybar Planet en Tigre Blanco zijn ook oa. Black Bone, Komatsu, An Evening With Knives, Woody, Heretic en The Spades met eigen vertolkingen van PPSR classics op de plaat terug te vinden. De plaat zal onder andere tijdens de afscheidsoptredens van Peter Pan Speedrock in de Effenaar en online bij Lighttown Fidelity verkrijgbaar zijn. Er is slechts een eenmalige gelimiteerde oplage van 300 stuks coloured 180 grams vinyl beschikbaar! Dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Foto: Paul Verhagen | Tekst : Reno van der Looij

PPSRFoto: Peter Pan Speedrock neemt de eerste drie platen in ontvangst.