Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 18 mei 2024

Scroll to top

Top

Interview: Call It Off

Roy Verhaegh

Vorig jaar kwam hun eerste plaat genaamd ‘Lovers & Liars’ uit, maar voordat dit een officieel feit werd,  hadden ze al veel naam en faam verworven. Overal waar een grote internationale punkband in Nederland geplaatst werd, stond dit viertal in het voorprogramma. Zebrahead, Panic At The Disco, New Found Glory, noem het maar op en zij stonden er wel. Het is een lijstje dat zich nog immer blijft uitbreiden, want denk maar niet dat deze mannen op hun lauweren rusten. In datzelfde jaar wisten ze ook hun fanbase uit te breiden all the way tot in China, waar ze een uitgebreide tour hebben gedaan.

Dit jaar tekenden ze bij Sony Music Entertainment, een grote stap voor de groep die bij White Russian ook goed onder de pannen was. Samen hebben ze al twee nieuwe video’s uitgebracht, te weten voor ‘Anesthesia’ en ‘Abondoned’. Kortom, we zitten al weer in de opmars naar een nieuw album en als we bassist Lesley Klaverdijk mogen geloven zelfs “World Dominiation”. We hebben het natuurlijk over Call It Off, Eindhovense poppunktrots in donkere dagen. Zaterdag 29 oktober geven ze een headlinershow in het Blue Collar Hotel, dus hebben we het initiatief genomen om Lesley het spreekwoordelijke hemd van het lijf te vragen.

call-it-off-cio2

De band kent Eindhoven als thuisbasis, maar jullie komen niet allemaal uit Eindhoven. Adrian kennen we bijvoorbeeld nog van zijn tijd in Want Want, uit het Overijsselse Kampen. Voor de mensen die de afgelopen twee jaar onder een steen geleefd hebben: wie is Call It Off en waar komt die aparte naam vandaan?

Call It Off is een pop-punk/punk-rock band die bij elkaar gekomen is door een voorliefde van pop-punk en punk-rock uit de late jaren 90 en vroege 00’s. Op gitaar en Vocals hebben we Maurice Bolier, op de andere gitaar en vocals hebben we Adrian Delange, op drums Sergei Christian en op bass yours truly, Lesley Klaverdijk.

De bandnaam hebben we mega hard gejat van Broadway Calls. Een enorm tof nummer genaamd Call It Off sprak ons aan en zo geschiede de moeilijkst Googlebare (is dat een woord?) bandnaam ooit.

Vanwaar die affiniteit met pop-punk? Gezien de hardere shows waar jullie geregeld als bezoekers te vinden zijn, zou je zeggen dat een paar tandjes harder ook niet zou misstaan.

Ach, toen we nog jong en onbezonnen waren en nog geregeld domme dingen deden op skateboards, waren bands als Blink 182, Green Day, Alkaline Trio en Sum 41 routine van onze dagelijkse playlist (daarmee bedoel ik natuurlijk zelf gebrande compilatie CD’s waar je vroeger de grote man mee was). Die liefde voor zulke muziek is eigenlijk nooit meer weggegaan!

Groot nieuws dit jaar: jullie hebben de overstap gemaakt van White Russian Records naar een nieuw label, Sony Music Entertainment. Dit vereist natuurlijk een andere aanpak dan het veroveren van Nederland. We zijn reeds getrakteerd op twee sterke nieuwe nummers, maar over een nieuw album is nog geen nieuws. Vanwaar deze aanpak en niet “BAM! IN ÉÉN KEER ÉÉN ALBUM!” en de pop-punkcommunity (wederom) finaal wakker schudden?

Vooral omdat de plaat nog even weg is en we mensen niet nóg langer willen laten wachten dan dat ze al gedaan hebben (WEDEROM SORRY!). Wat je kan verwachten van het nieuwe album is een knetterharde en gelijk enorm melodieuze plaat vol met awesome hooks! Ik kan je vertellen dat we mensen achter ons hebben staan die daar hard mee aan de slag zijn. De bedoeling is natuurlijk dat we wereldwijd voet aan de grond krijgen en overal ter wereld onze plaat in de schappen ligt.

Jullie hebben meermaals en veelvuldig in het voorprogramma gestaan van veel grote namen als Zebrahead, Panic At The Disco en Falling In Reverse. Jullie hebben wat dat betreft in Nederland al genoeg krediet opgebouwd. Hoe komt het dat jullie nog geen radiohitje op 3FM hebben?

Inmiddels zijn we een aantal keer te gast geweest en geregeld gedraaid in Sander Hoogendoorns radio show, dus dat is heel tof en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Verder zou een fikse hit op de radio natuurlijk niet mis zijn, maar de tijd zal het leren of dit het geval gaat zijn.

Tim Van Tol is een goede vriend van de band, waarmee Adrian als gitarist rondtrekt. Sergei valt waar het kan ook in bij andere bands, zoals Jaya The Cat, en Robbert van het voormalige Wasted Bullet is af en toe het vijfde bandlid. Kortom, allemaal bands en muzikanten met een ander geluid. Kunnen we hier ooit iets van terug verwachten in het typische geluid van Call It Off?

Hoe interessant een combinatie van Tim Vantol, Jaya The Cat en Wasted Bullet ook klinkt, verwacht ik niet heel snel een Ska-reggae-punk-folk-metal plaat, maar we sluiten natuurlijk niets uit.

Jullie zijn als het ware de Frans Bauers van de Nederlandse pop-punk; ondanks het succes zo lekker normaal gebleven. Jullie zijn ook fervent liefhebbers van het bezoeken van muziek, en meer dan genoeg bij Dynamo te bekennen. Wat is het geheim dat jullie ondanks dit succes niet langs jullie schoenen lopen?

We gaan (en zullen ook altijd) concerten bezoeken zolang het niet met ons eigen schema in de war komt, bovendien zijn alle shows die in Nederland geboekt worden ook veel te tof om te missen.

Over Frans Bauer gesproken, met welke Nederlandse artiest zouden jullie graag eens samen willen werken? Zullen we ooit nog een ballade meemaken tussen Maurice en Corry Konings? Een rapbattle tussen Adrian en Gers Pardoel? Een tournee met Zanger Rinus?

K3 is niet helemaal Nederlands he? Hmm, dan denk ik dat ik ga voor iemand als Def-P! Kan zelf natuurlijk niet helemaal spreken voor de rest van de band, maar denkt dat Daniël Lohues (van o.a. Skik) hoog op Adrians lijstje staat.

In een ander interview geven jullie aan dat jullie een eindeloos lange lijst aan artiesten en bands hebben, waarmee jullie graag het podium willen delen als support act. Dit varieert van Taylor Swift tot aan Green Day. Laten we de vraag eens omdraaien en vragen welke bands jullie graag als support acts willen hebben.

Pfoe! Daar vraag je me wat!  Natuurlijk wilde we graag The Press and The President als support voor onze aankomende shows hebben, maar dat was geloof ik al duidelijk. Verder is er genoeg talent binnen Nederland waarmee we (nog) eens het podium zouden willen delen zoals Harsh Realms, March, The Overslept, Ravenna, The 101’s en zo nog meer.

Frank Turner stond ook op die lijst en die droom is maandag 5 september uitgekomen. Samen met Tim Van Tol mochten jullie het voorprogramma verzorgen in het feeërieke Bostheater van Amsterdam. Hoe voelt dat?

Het was heel gaaf! Sergei en ik speelden allebei niet mee, maar de vibe, de zenuwen en de hele ambiance was te snijden. Tijdens de nummers was het publiek doodstil, er werd zelfs meegezongen en daarna natuurlijk intens genieten van Frank Turner.

Over Taylor Swift gesproken, waar komt die voorliefde voor haar bij Sergei vandaan?

Het is een eeuwige liefde die nooit meer weggaat. Soort Romeo & Juliet idee, want vergis je niet, Taylor is net zo verliefd op Sergei als dat Sergei op haar is.

Een jaar geleden hebben jullie een tour gedaan door China. Als de we tourvideo mogen geloven was dit een ontzettend mooie ervaring in een land waar iedere muzikant bijna als god gezien wordt. Wat voor impact heeft dat op jullie gehad als band?

Het was vooral een hele intense ervaring, maar ik denk wel een van de tofste dingen die we gedaan hebben! Het was chaotisch, dat sowieso! Om een indruk te geven van ons gemiddelde tijdschema:

14:00 aankomst hotel
14:30 opbouwen in de zaal
15:30/16:00 souncheck
18:00/19:00 eten
20:00 even chillen in t hotel
21:00/22:00 spelen
01:30 terug in het hotel
04:30 wakker
05:00 taxi naar het treinstation/vliegveld en op naar de volgende bestemming!

Gelukkig kregen we een day-off tussendoor en speelden we 2x op rij in Chengdu, waardoor we een klein beetje ademruimte creëerden!

Waar halen jullie die inspiratie vandaan om bij ieder optreden weer die 101% te geven?

Iedereen die ons steunt in dit avontuur, iedereen die steeds weer bij shows aanwezig zijn en de onuitputtelijke bron van sikedness die steeds aan wordt gevuld door alle toffe dingen die om ons heen gebeuren!

Wat is de ultieme droom voor Call It Off?

Ik denk dat het voor ons allemaal iets anders kan zijn, maar collectief zou ik durven zeggen: World domination! 

Call It Off zal zaterdag 29 oktober te zien en horen zijn in het Blue Collar Hotel, als aftrap van hun Abandoned Tour samen met The Press And The President. Tickets kosten slechts 10 euro, dus is dit de ideale kans om de band nog in een bescheiden setting aan het werk te zien, voordat ze straks te groot voor Eindhoven worden. Score die tickets hier! Ze hebben hun nummers gebundeld op Spotify in een handige afspeellijst genaamd ´Call It All´, zodat alle aanwezige strottenhoofden zich van hun beste kant kunnen laten horen.