Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 3 maart 2024

Scroll to top

Top

Sheverine wil een begrip worden in Rockcity

Sheverine wil een begrip worden in Rockcity
Guido Segers

Hoewel oude helden ons gaan verlaten in Rockcity, dienen zich ook nieuwe helden aan. Nieuwe bandjes die gewoon rock’n’roll willen maken voor de mensen. Sheverine is zo’n band en op 5 november kun je ze live gaan zien in het Blue Collar Hotel op Planet Vintage.

Staat die vast in de agenda? Mooi zo, want Sheverine is hard bezig om zich op de kaart te zetten. Crowdfunding voor een debuutplaat werd inmiddels afgerond en die plaat komt er zeker aan. Wij vonden het hoog tijd om eens kennis te maken met de heren en dame.

Wie zijn Sheverine en waarom moeten mensen jullie gaan zien, bijvoorbeeld op Planet Vintage in het Blue Collar hotel op 5 november? 

Sheverine is een StonerBlues band uit omgeving Eindhoven. Ze bestaat uit de leden: 
James van

Balkom – Gitaar/Vocals
Jens Dortmans – Bass/Vocals
Sophie Engels – Drums/Vocals
Quint Vullings – Keys/Vocals

Sheverine is een nieuwkomer op de playground van Eindhoven RockCity, alleen om deze reden zou je al naar een van onze shows moeten komen. Het is altijd leuk om nieuwe bands te ontdekken, hier zijn wijzelf ook vele mee bezig. We geven de oude Stoner sound een nieuwe draai, door daar meer blues aan toe te voegen. De rauwigheid blijft, met toevoegingen van de leden uit alle kanten.

Hoe zijn jullie als band bij elkaar gekomen? 

De band is opgezet vanuit een plan van James en onze oude toetsenist Sam. Ze wilden de muziek die zij zelf veel luisterde een eigen draai geven. Hiervoor hadden zij nog een bassist en drummer nodig. Via de muzikantenopleiding van RockCity Institute leerde James Sophie en Jens kennen, hij vroeg hen om deel uit te maken van het project. Voordat zij überhaupt ‘Ja’ gezegd hadden tegen het project, stond er al een optreden gepland. Binnen 8 repetities hebben we alle songs in elkaar gezet en de eerste show geknald. Helaas kreeg onze oude toetsenist Sam het te druk met zijn opleiding, waarna Quint ons versterkte met zijn orgelgebrul.

Ik begrijp dat jullie vanuit het RockCity Institute komen. Kunnen jullie en beetje vertellen wat je daar zoal leert?

We komen inderdaad allemaal van RockCity Institute. Dit is een muziekopleiding in Eindhoven waarop muzikanten zitten die verschillende richtingen kunnen studeren. Denk hierbij aan; zang, gitaar, basgitaar, toetsen en drums, kortom alles wat een gemiddelde band nodig heeft. We leren er op eigen skills gebied beter met ons instrument om te gaan, zowel theoretisch als praktisch. Verder wordt je elke periode (1 jaar heeft 4 periodes) in een band geplaatst, met deze band moet je repertoire schrijven van 15 minuten. Met dit repertoire treedt je elke periode bij een showcase op, deze zijn toegankelijk voor iedereen en vinden plaats in PopEi.

Wat zijn jullie muzikale inspiraties?  

Onze muzikale inspiraties komen als muzikanten van vele plekken, als band hebben we de verschillende inspiratiebronnen wat gefilterd. Denk hierbij aan jonge bands als Queens of the Stone Age, Reignwolf, en Triggerfinger. Natuurlijk hebben ook oude bands als Led Zeppelin en Deep Purple hebben een plek in ons lijstje.

13620862_507990052733386_4100477758310844678_n

Vertel eens wat over het logo van Sheverine, dat viel me meteen op. Ook de omschrijving in de bio lijkt daarnaar te refereren. 

Het logo van Sheverine refereert naar het wezen dat ook in onze biografie verstopt zit, het mystieke, mysterieuze wezen. De naam Sheverine komt van Marvel’s Wolverine, Sheverine wijst naar de vrouwelijke variant hiervan. Hierdoor zal voor veel mensen de uitspraak van de naam ook wat duidelijker worden.

Jullie hebben net een crowdfunding achter de rug voor een debuut EP. Waarom hebben jullie gekozen voor die route en hoe hebben jullie het ervaren? 

Crowdfunding is voor sommige van ons niet het ideale middel, het is moeilijk om afhankelijk te zijn van mensen om je heen. Het liefst wil je natuurlijk zelf je kosten financieren, dat mensen je hiermee willen helpen, is natuurlijk ontzettend mooi. Wij kunnen als band in ieder geval zeggen dat het ons gelukt is, waarmee we blij zijn. We willen de mensen die ons hiermee geholpen hebben daarom ook nogmaals bedanken. 
Overigens hebben deze mensen als dank voor hun donatie ook allemaal een vrijkaartje gekregen voor onze aankomende EP release die 20 januari bij PopEi zal plaatsvinden.

Is het niet spannend als die deadline nadert en je nog net krap zit? 

Dat is zeker spannend en enorm stressvol. Gelukkig zijn er nog veel lieve mensen die ons uit de brand wilden helpen. Vanuit alle kanten probeerde wij het eindbedrag te halen, zowel via sociale media als persoonlijke benadering.

Wanneer gaan jullie de studio in en hoe ver zijn jullie al met de plaat? 

Alle songs die opgenomen gaan worden staan eigenlijk al klaar. Hiervoor gaan we binnenkort een pre-productie maken en 14 tot 18 november zitten wij in de MoonMusic studio van Wouter Budé. We hebben er enorm veel zin in!

12747547_441700529362339_726457890911290809_o

Wat kunnen we verwachten? 

Een veelbewogen plaat, diverse songs en slepende melodieën. We laten zien dat we meer kunnen dan harde riffs spelen en rammen op onze instrumenten.

Hoe ziet een live show van Sheverine er uit?  

Vol energie, we staan niet graag stil en schromen niet om flink te zweten voor de mensen die naar ons komen kijken.

 

Wat zijn de plannen van Sheverine voor de toekomst? 

Natuurlijk hoort bij onze plannen dat we de band graag zo ver mogelijk door zetten. Net zoals de mannen van Black Bone en Peter Pan Speedrock willen we een begrip worden in de scene van Eindhoven RockCity. Het is belangrijk dat het blijft leven en de generaties na ons nog van Rockmuziek kunnen genieten. Na verloop van tijd willen we veel shows spelen, festivals meepakken en meer platen uitbrengen.

Als je Sheverine moet vergelijken met een maaltijd, wat zou het dan zijn en waarom?  

Lasagne, het is opgebouwd uit verschillende lagen. Deze lagen hebben verschillende diepgang. De saus eroverheen, maakt het een gebonden geheel.