Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 april 2024

Scroll to top

Top

Eindhoven Rockcity van Mirjam Sieben

Mirjam
Guido Segers

De makers van Eindhoven Rockcity kunnen jou het beste vertellen over Rockcity. Mirjam Sieben noemt zichzelf een nieuweling, maar heeft al veel gedaan voor de Eindhovense muziekscene. In de hoedanigheid van frontdame van The Dirty Denims, maar ook vanuit haar functie bij Popei.

The Dirty Denims zijn een absolute rock’n’roll parel van Eindhoven, maar tijdelijk on hold nu de drummer op wereldreis is en de bassiste moet herstellen van rugklachten. Mirjam zingt, speelt gitaar en soms ook orgel in de band In 2017 komt er weer actie belooft zel. In de tussentijd speelt ze in The DC/Denims, een AC/DC tribute. Daarnaast werkt ze als PR/Communicatie en Coordinator Activiteiten bij Popei.

Wat maakt Eindhoven voor jou tot Rockcity?
Een levendige stad met veel live-locaties. Van jonge talentvolle rockers bij Stage Music Café en POPEI, tot bands vanuit het hele land bij o.a. Altstadt, Café Wilhelmina, The Jack en Aloys en de grotere acts in de Effenaar, Dynamo en het Klokgebouw. Er gebeurt bij veel van deze locaties gelukkig ook veel op het gebied van talentontwikkeling, waardoor er van ‘het uitsterven van Eindhoven Rockcity’ geen sprake is.

Wat is de meest rock’n’roll locatie van de stad?
Nu kan ik wel alle bovenstaande locaties op gaan noemen, maar wat te denken van locaties als Kapper Roland, Let’s Play en Blue Collar Hotel. Komen ook veel rockers over de vloer!

Wat is de allerbeste show die je ooit in Eindhoven hebt mee mogen maken?
Dat zal waarschijnlijk de Spaanse hardrock band ’77 zijn geweest in de Altstadt een paar jaar geleden. Er was doen maar 10 man publiek ofzo… maar daar kom ik zo meteen op terug 😉

Welke 3 platen belichamen voor jou het gevoel van Eindhoven Rockcity (en waarom)?
1. Peter Pan Speedrock – ‘Premium quality…serve loud’, want daar staan mijn favoriete nummers op: Resurrection, Auf Der Axe en Gotta Get Some. Die laatste heb ik in 2011 geleden nog eens meegespeeld met ze, op gitaar in POPEI tijdens de speciale playalong-avond. Was erg leuk om dat als 24-jarige eens mee te mogen maken.

2. ‘Onze maten’ van Black Bone met hun album ‘Back To Mayhem’, zij laten horen dat er ook een nieuwe generatie Eindhoven Rockcity hoog houdt.

3. En als laatste natuurlijk m’n eigen The Dirty Denims met ons album ‘High Five’ . We besteden zoveel tijd aan de band, thuis en in de repetitieruimte bij POPEI, dat deze voor mij persoonlijk ook in het rijtje thuis hoort. Dit was ook nog eens het eerste album op vinyl (uitgebracht op Eindhovens label Lighttown Fidelity) en met te gek artwork, ik ben er erg trots op. Maar als je het me over 2 jaar nog eens zou vragen, dan schat ik in dat m’n antwoord de 2 EP’s zijn die we april en oktober 2017 uit gaan brengen.”

Wat is je mooiste Rockcity herinnering/anekdote?
Dat zijn er toch een paar optredens van The Dirty Denims in Eindhoven. Speedfest was natuurlijk helemaal super en we hebben ook support mogen doen in Effenaar voor The Datsuns en voor Golden Earring. Wát een gave avonden waren dat! Iets langer geleden herinner ik met nog een gave oudjaar in ’t Stroomhuisje en de Koninginnedagen bij La Folie.

Mensen zeggen wel eens dat Eindhoven Rockcity dood is. Wat denk jij daarvan?
Daar ben ik het totaal niet mee eens. Het is natuurlijk zo dat Eindhoven Rockcity-ers ‘van het eerste uur’ kids hebben, of druk met andere dingen (haha), maar er is een hele nieuwe lichting rockers. Black-Bone natuurlijk, maar ook vele bands van bijvoorbeeld het Rock City Institute en Metal Factory.

Ik heb wel een moment gehad dat ik wél dacht dat het waar was. Wij waren dus een paar jaar geleden bij de super vette band ‘77 in Altstadt. Niet normaal, hoe gaaf dat was. Het leek alsof je naar AC/DC stond te kijken toen ze nog nét niet bekend waren. Maar het café was bijna helemaal leeg. Normaal gesproken ben ik super trots op Eindhoven, maar toen schaamde ik me wel een beetje. ‘Waar zijn die rockers NU dan…?’, dacht ik. Maar goed, ik zal zelf ook wel erg goeie feestjes hebben gemist, haha!

Wie is voor jou de toekomst van Eindhoven Rockcity (meer antwoorden mag) en waarom?
Eigenlijk kan ik daar geen antwoord op geven, maar in ieder geval zijn Black-Bone en Komatsu erg lekker bezig. Wat de toekomst nog gaat geven weet ik niet, ik hoop in ieder geval dat we met The Dirty Denims ook een steentje kunnen bijdragen.”

Wil je nog iets meer toevoegen?
Laten we met z’n allen nog wat positiever naar de toekomst kijken en zo min mogelijk over ouwe koeien uit het verleden praten. Ik woon officieel pas 7 jaar in Eindhoven, dus ik heb als redelijke ‘nieuweling’ misschien makkelijk praten, maar ik merk dat we dat met z’n allen nog wel wat meer kunnen gebruiken. Openheid en met elkaar samenwerken, dan zal het nog beter gaan!

Foto header: Josanne van der Heijden