Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Dutch Balls – Raw & Tasty

Dutch Balls – Raw & Tasty
Guido Segers

Review Overview

Score
8
8

Lekker

Rock met ballen!

Met zo’n naam, moet het wel goed zijn zou je zeggen. Het gaat je niet het meest serieuze beeld opleveren, maar dat is ook niet helemaal de bedoeling van Dutch Balls. Gewoon lekker rocken met een flinke bite op hun eerste plaat!

Op ‘Raw & Tasty’ doen de mannen dan ook precies wat ze leuk vinden en dat is catchy, energieke hardcrock spelen met een dikke knipoog. Al te serieus hoef je alles niet te nemen bij deze band, het gaat vooral om de fun van de band en de luisteraar mag je aannemen en dat mag dan ook nog eens puik klinken.

Het album opent lekker rauw met ‘Hunkaar’, wat een paar schurende riffs heeft en precies die juiste vibe om lekker op mee te knikken. Het is een vinnige pot hardrock, zoals je het al heel lang kent, maar eigenlijk niet zo vaak meer hoort. De zang heeft soms een beetje die bluesy yarl van Eddie Vedder, maar kan ook gewoon lekker uithalen terwijl de gitaren lekker alle kanten op scheren.

‘Volt Punch’ is een goed voorbeeld van het geluid van deze mannen, lekker rauw met (Dutch) ballen, maar ook bijzonder catchy en met die stadionpotentie van vette rock’n’roll. De band deed alles zelf voor deze release en dat heeft in ieder geval geleid tot een geluid waar de mannen zelf achterstaan. Bovendien is het lekker vers en helder. Soms is het ook een beetje gek, het nummer ‘Pirates in Ties’ had namelijk ook van Alestorm af kunnen komen zullen we maar zeggen. Maar ondanks de piratenzang is het wederom een sheurend rocknummer met een opvallende sound.

Kijk, met een naam als Dutch Balls is het natuurlijk even afwachten hoe serieus je bent, maar als deze plaat een indicatie is, dan kan dit nog best wat worden. Afsluiter is het akoestische ‘Don’t Feed The Turtles’, wat gewoon laat horen dat deze heren ook liedjes kunnen schrijven met laagjes. Check die plaat en ga ze zien, ze staan vast binnenkort op de planken.

Op 1 december is de release show in het Blue Collar Hotel. Check hier het event