Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 september 2020

Scroll to top

Top

Vissen in de Eindhovens Streekvijver

Vissen in de Eindhovens Streekvijver
Guido Segers

Op vrijdagavond is er een avond Streekvijver in Popei, een avond waarop lokale acts het podium eens op kunnen. Omdat wij graag onze vinger aan de lokale pols houden, waren wij er bij om No Redemption, Mistaken For Strangers en Crusade in actie te zien.

Foto’s Justina Lukosiute | Tekst Guido Segers

Het bandje No Redemption uit Maarheze is piepjong en doet vooralsnog covers. Hoewel de spanning duidelijk zichtbaar is, staat er ook een energieke band te spelen met een aantal enthousiaste muzikanten. In het bijzonder valt gitarist Jelle Harmsen op die rondspringt, met zijn gitaar gooit en ook even vocaal ondersteund als het wat minder lekker gaat op ‘Not an Addict’ van K’s Choice. Er wordt wel degelijk door een nieuwe generatie gerockt.crusade-3946

Het gezelschap Mistaken For Strangers is zeker opvallend te noemen. De band heeft namelijk naast twee Nederlanders een Bulgaarse gitarist en een Litouwse zanger. De band komt voort uit Danger At Daybreak en noemt als voorbeelden The National en Band Of Horses, maar live klinkt het veel meer rammelend en intenser.crusade-4060-1

Een vleugje Smashing Pumpkins en een knipoog naar jaren ’90 Britse indierock en shoegaze maken wel het geluid van dit viertal. Ook hier zijn de zenuwen voelbaar, maar dat wars zijn van een show maken is natuurlijk helemaal passend bij dit geluid. Eigenlijk klinkt dit best lekker en het rockt aardig, er valt zelfs een headbanger te bespeuren in de flink gevulde zaal. Her en der wat schoonheidsfoutjes, maar dat is eigenlijk niet zo heel erg in deze stijl en geeft juist wat charme aan het geluid.

Derde band van de avond is hardcore band Crusade uit Eindhoven. De heren hebben samen een flinke pot ervaring in de hardcore scene en vonden elkaar via een oproep. Inmiddels met gezinnen is het plezier dat men uit de muziek haalt erg belangrijk en dat zit wel goed met deze vier, die voor het optreden nog wat met elkaar dollen. De geluidsman geeft ze nog 3 minuten, maar de band trapt dan gewoon af.crusade-4266

Venijnige hardcore zonder de gepolijste randjes, cleane vocals en het drama, lekker rauw en vinnig zoals een Raised Fist het een decennia of wat geleden deed. De geknepen, woeste vocalen van zanger JzT spelen een grote rol in het woeste geluid, maar ook de gecontroleerde, strakke ritmesectie. Harcore draait om expressie, om het overbrengen van energie en dat is voelbaar in de zaal van Popei op deze vrijdagavond. Ook fijn dat 040 Hardcore nog steeds zijn protagonisten kent.