Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 21 juni 2024

Scroll to top

Top

Björns Vondsten in ’t Vonderke nieuwe maandelijkse avond met live muziek

Björns Vondsten in ’t Vonderke nieuwe maandelijkse avond met live muziek
Guido Segers

Vanaf december is Eindhoven met Björns Vondsten in ’t Vonderke een maandelijkse avond met live muziek rijker. Björn is Björn van der Doelen, de voormalig PSV-voetballer en huidig muzikant die zijn naam heeft verbonden aan het initiatief, ’t Vonderke – buurtkroeg aan het Lodewijk Napoleonplein in het Eindhovense Vonderkwartier – is de plaats van handeling voor het nieuwe initiatief.

Van der Doelen en ‘t Vonderke hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse wens: een laagdrempelig podium bieden voor rootsmuziek in Eindhoven. Iedere eerste donderdag van de maand zal er een act uit het roots genre optreden in ‘t Vonderke, de entree is steevast gratis. Het Amsterdamse Rivers heeft op donderdag 1 december de primeur en treedt vanaf 20.30 u op als duo.

Eindhovenaar Björn van der Doelen heeft zich na zijn carrière als profvoetballer op het muzikantenbestaan gestort. Hij heeft inmiddels meerdere albums op zijn naam staan en heeft het genre waarin hij actief is sindsdien sterk zien ontwikkelen in zijn stad. Van der Doelen: “Eindhoven stond altijd bekend als Rockcity, maar de lokale roots-scene is de laatste jaren ook flink gegroeid. Er zijn veel singersongwriters en muzikanten die country, bluegrass of folk maken, en de stad kent inmiddels meerdere plekken waar je regelmatig zulke muziek live kunt zien. Ik vind het supertof dat ik dankzij deze vaste avond in ‘t Vonderke niet alleen als muzikant, maar ook als gastheer voor acts die ik goed vind aan deze bloeiende scene kan bijdragen.”

Frank Aelmans, eigenaar van ’t Vonderke, hoopt dat met het nieuwe initiatief een brede groep geïnteresseerden de weg naar zijn kroeg zal weten te vinden. Aelmans: “Ik wil de mensen uit de buurt graag de kans geven kennis te maken met live muziek, maar uiteraard verwelkom ik ook graag de grootverbruiker van live optredens die een nieuwe locatie wil ontdekken. Door de entree gratis te houden, is het voor iedereen gemakkelijk even binnen te lopen. Het worden echte luisterconcerten, we willen de artiesten echt een podium bieden waarbij de aandacht helemaal voor hen is, maar natuurlijk is er voor en na de shows voldoende gelegenheid om te borrelen en te babbelen.” Zowel Aelmans als Van der Doelen hopen dat ’t Vonderke uit zal groeien tot een vaste waarde en een eigen plek zal verwerven binnen het rijke aanbod aan podia voor live muziek in de stad.

rivers-2016-nick-helderman

De eerste editie van Björns Vondsten in ’t Vonderke wordt ingevuld door Annika IJdo, de Amsterdamse die muziek maakt onder de naam Rivers. Invloeden van country, folk en bluegrass hoor je hier in terug. Pakkende popliedjes, melancholisch en recht uit het hart gezongen, of ze nu gaan over liefde, over reizen, heimwee hebben of opgroeien in een dorp. Soms ingetogen, soms opzwepend en altijd teruggrijpend naar de sound van het zuiden van de VS. Annika zingt en speelt zelf gitaar, in ’t Vonderke treedt ze op met haar vaste banjospeler Korné ter Steege.

Meldt je hier aan voor het event!

Foto Rivers: Nick Hedelman
Foto Björn van der Doelen: Justina Lukosiute